Dojatý Hrubec: Pohádkové loučení! Jde do zahraničí, teď zabojuje o MS

Foto: Aleš Krecl, Český hokej

Lepší loučení s Oceláři si snad ani nemohl přát. Brankář Šimon Hrubec se dočkal, ve 27 letech slaví svůj první mistrovský titul. „Tenhle scénář jsem si strašně moc přál,“ září po finálové výhře nad Libercem 4:2 na zápasy.

„Říkal jsem si, že by bylo pohádkové vyhrát doma a odcházet s pohárem. Neskutečné, že se to povedlo. Jsem z toho hotový. A koukejte na ty fanoušky! (ukazuje do hlediště) Poslední zápas doma a my ho vyhrajeme,“ raduje se dojatý Šimon Hrubec po výhře 4:2.

Zdálo se, že šestá bitva půjde zase do prodloužení, ale v závěru rozhodl Vladimír Roth. „Když jsme pak dali gól do prázdné brány a začaly na led létat konfety, tak to na mě padlo. Věděl jsem, že už to asi dáme, podlomily se mi nohy a šlo to až do slz,“ přiznává.

„Přestože mi nabízeli krásnou smlouvu, řekl jsem si, že život je krátký a za kariéru bych měl zkusit i zahraniční angažmá.“

„Je to hrozné zadostiučinění,“ pokračuje Hrubec, který v letech 2015 a 2018 skončil s Oceláři stříbrný. „Nezažil jsem nic horšího než prohrát ve finále. To tak strašně bolí. Člověk je blízko a přitom tak daleko. Teď jsem konečně to zlato pověsil na krk,“ dodává.

Foto: Aleš Krecl, Český hokej

Ale byly to nervy jako hrom, finálová série byla nesmírně vyrovnaná, rozhodovaly maličkosti. „Hrozně těžká série, na blázinec,“ potvrzuje po zisku titulu. „Jaké budou oslavy? To nevím, já jsem nikdy titul nevyhrál. Takže teprve zjistím, jak se slaví,“ usmívá se.

MS? Beru všema deseti jakoukoli pozici

Po úspěšné sezoně vyzdvihuje výkon celého výběru. „Neměli jsem jakoby až takové hvězdy, ale bylo to z naší straně hrozně týmové. To bylo asi to, co vyhrálo. Jsem šťastný, že jsme to zvládli,“ pokyvuje Hrubec, který se s Třincem po sedmi sezonách loučí.

Libe, Libe, Liberec! Nádherné gesto fans Třince, Tygry mrazilo »

„Přestože mi nabízeli krásnou smlouvu, věděl jsem už delší dobu, že tady končím. Řekl jsem si, že život je krátký a za kariéru bych měl zkusit i zahraniční angažmá,“ líčí Hrubec, který teď zabojuje o MS na Slovensku. „Beru všema deseti jakoukoli pozici!“ hlásí.

Takhle slavili Oceláři svůj druhý titul

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz