Dominik Furch naplnil předpoklady. Z Omsku míří do Čerepovce

Foto: Martin Tellinger

29. května 2018, 19:20

Václav Jáchim

Spekulovalo se o tom už víc než před měsícem, nyní je stěhování Dominika Furcha v rámci ruské KHL potvrzené. Reprezentační gólman po třech letech skončil v Omsku, jeho novým působištěm bude Severstal Čerepovec. Ruský klub příchod účastníka letošní olympiády potvrdil na svém webu, Furch se s vedením hokejového Severstalu dohodl na roční spolupráci.

O přesunu někdejšího slávisty do Čerepovce spekulovala ruská média už v dubnu, informace souvisely se změnami, které v Omsku nastaly po uplynulé sezoně. Avangard angažoval jiného gólmana Igora Bobkova z Vladivostoku, některé místní zdroje tehdy naznačovaly, že by mohlo dojít k výměně maskovaných mužů. Jenomže případný přesun Furcha na východ Ruské federace vzápětí dementoval agent českého brankáře Robert Spálenka.

Správná stopa vedla do Čerepovce, kde se možná poněkud nečekaně rozloučil Július Hudáček. Slovenský reprezentant si plácl se Spartakem Moskva a vedení Severstalu muselo hledat náhradu. Volba padla na Furcha, který má za sebou tři sezony v Omsku a na pažbě už dostatek zkušeností z ruské elitní soutěže.

Foto: hawk.ru

Situaci v Omsku krátce po skončení mistrovství světa zamotal nový prezident klubu Maxim Sušinskij, jelikož prohlásil, že Furch má ještě na rok platný kontrakt. A že v klubu zůstane. Ale poté se události daly do pohybu a účastník MS 2016-17 se v organizaci rozloučil.

Avangard nejprve oznámil příchod kanadského kouče Boba Hartleyho, dnes dopoledne byl oficiálně potvrzeno, že Bobkova doplní Fin Karri Rämö. Chlapík, jenž dosud chytal za Jokerit Helsinky, v Omsku už přrd časem působil. "Karriho fanoušci Omsku dobře znají, odvedl tu vynikající práci. Jednání se malinko protáhla, chtěli jsme vědět, v jakém fyzickém stavu Rämö je. Teď můžeme potvrdit, že v naprosto maximálním. Věříme, že Karri bude v sezoně hodně platný," uvedl pro klubový web Maxim Sušinskij.

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

Tím pádem mohlo dojít na variantu, jež byla ve hře patrně delší dobu. Dominik Furch se loučí a jde do Čerepovce. "Dominikovi bych chtěl poděkovat za výborné výkony v Avangardu, přejeme mu úspěšné pokračování hokejové kariéry," doplnil nový šéf hokejového Omsku. Pro Furcha jde o první stěhování v rámci KHL. Do soutěže naskočil v roce 2015, celkem chytal 179 utkání s 92,8 procenty zásahů. Šestnáctkrát udržel čisté konto. S Omskem dvakrát postoupil do čtvrtfinále play off, letos na jaře skončil Avangard v osmifinále.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz