Dostálek nebo Fučík! Havířov odhaluje posily

Foto: hc-havirov.cz

3. května 2021, 21:04

Marek Hedbávný

Dnešní den se na sociálních sítích prvoligového AZetu nese v postupném představování nových akvizic. Havířov už oznámil příchody brankáře Tomáše Fučíka, obránců Daniela Kabelky s Richardem Zárubou a útočníka Vlastimila Dostálka.

AZet bude týmem, který v Chance lize svůj kádr obmění možná nejvíc ze všech. Už vyšlo najevo, že v kádru po neúspěšné sezoně skončí málo vídaných osmnáct hráčů!

Posil tedy musí být také hodně.

Prvních pět už AZet oznámil.

Hned první den po otevření přestupového okna potěšil fanoušky zprávou o návratu Jana Hudečka, dnes oficiálně představil další čtyři nové tváře.

Nejzvučnější z nich?

Vlastimil Dostálek. V základní části těžil ze spolupráce s Romanem Pšurným a v 33 zápasech nasázel osmnáct branek. Jen čtyři jiní hráči skórovali víckrát. Zajímavé je, že během pěti sezon vystřídá hned pět různých prvoligových klubů.

Hodně těžký úkol bude před Tomášem Fučíkem. AZet ho přivádí do pozice jedničky – poté, co hodně zvedl laťku Aleš Stezka. Fučík přitom letos dělal v Jihlavě až gólmana číslo tři. V předešlých ročnících ale patřil k nejlepším brankářům polské extraligy.

„S Havířovem jsem byl, díky známosti s panem trenérem Režnarem ze Znojma, v kontaktu už delší dobu," přiznává Fučík v rozhovoru pro hc-havirov.cz. „V Jihlavě jsem nedostal tolik prostoru, kolik jsem očekával. Takže když přišla konkrétní nabídka, rád jsem ji přijal."

A Daniel Kabelka s Richardem Zárubou?

Možná pro leckoho málo známá jména, jsou to ale mladí beci se zajímavým potenciálem. V Šumperku byli hodně vidět a nebáli se útočit. Mnohdy je zkrátka lepší pracovitý a cílevědomý mladík než vyhořelý veterán.

„I přes svůj poměrně nízký věk a menší zkušenosti očekávám, že budu produktivní a týmu pomůžu," hlásí Záruba.

Foto: hc-havirov.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz