Draci reagují na nečekaný odchod Kristína. Do Šumperka jde Polívka

Foto: Jakub Mezlík, hc-slavia.cz

Brankář Patrik Polívka, jenž na konci září překvapivě dostal padáka v prvoligové Slavii, si našel angažmá. Bude chytat ve třetí nejvyšší soutěži, zatím na zkoušku se dohodl v Šumperku.

Draci tím reagují na nečekaný konec brankářské jedničky Mateje Kristína. Slovenský gólman zasáhl v šumperských barvách do třinácti zápasů, ale během uplynulého týdne se z osobních důvodů rozhodl angažmá na vlastní žádost ukončit.

Naposledy se Kristín fanouškům představil v pondělí na hodonínském ledě, kde za devatenáct minut inkasoval třikrát a přepustil své místo Ondřeji Halodovi. O šest let mladší gólman přes třígólovou ztrátu vychytal výhru 5:4 v prodloužení.

Haloda dostal šanci i v zápase na ledě Orlové, kde Draci překvapivě padli 2:3 po nájezdech, a naposledy se v Moravských Budějovicích zaskvěl vychytanou nulou. To už s týmem Kristín nebyl, Halodovi kryl záda mladík Dalibor Venouš.

Polívka chytal v Šumperku krátce už v sezoně 2015/16

Šumperské vedení muselo situaci řešit a vyzkouší Patrika Polívku, který v klubu krátce chytal už v sezoně 2015/16. Čtyřiadvacetiletý rodák z Plzně začal letošní ročník ve Slavii, ale hned na konci září mu trenéři sdělili, že s ním nepočítají.

Účastník MS hráčů do osmnácti let z roku 2012 působil dva roky v kanadské juniorské WHL, v extralize má na kontě čtrnáct startů v dresu mateřské Plzně, v první lize chytal také za Havlíčkův Brod a ve třetí nejvyšší soutěži za Klatovy.

Soupiska DRACI ŠUMPERK

Brankáři:
Ondřej Haloda, Patrik Polívka, Dalibor Venouš.

Obránci:
Tomáš Drtil, Petr Gewiese, Marek Haloda, Jakub Řezáč, Tomáš Sedlák, Nikolaj Tolokonnikov, Jakub Vaněk.

Útočníci:
Vladimir Antonov, Denis Blecha, Jakub Čuřík, Ivan Ďurač, Daniel Hroch, Jonáš Kočica, Lukáš Králík, Vojtěch Krejčiřík, Milan Ostřanský, Karel Plášek, Dominik Pokorný, Michal Romančík, Libor Šíp, Martin Urban, Daniel Vachutka, Dmitrij Vorobjev.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz