Drama jako hrom! Jsem pyšný na všechny kluky, říká Kopecký

Foto: Marian Ježowicz, hcocelari.cz

11. prosince 2015, 22:17

Daniel Ježek

Třinecká WERK ARENA v sedmadvacátém kole viděla bitvu jako řemen. Domácí Oceláři ve 23. minutě drželi dvoubrankový náskok, za deset minut ale o gól vedli Piráti. Už už se zdálo, že si Chomutovští odvezou všechny tři body, když patnáct vteřin před koncem vyrovnal Tomáš Plíhal. V nájezdech pak pevné nervy ukázal Vladimír Luka a zajistil Třinci dva body.

Oceláři vstoupili do druhé poloviny letošního ročníku s několika změnami v sestavě. Do Mladé Boleslavi odešel Jakub Klepiš, mimo kádr se ocitl také nejlepší střelec loňské sezóny Erik Hrňa. Po Javorový se naopak vrátil Lukáš Žejdl, chvíli před úvodním buly pak třinecké defenzivní řady vyztužil Tomáš Slovák. Do hry zasáhli také dva hráči druholigového Frýdku-Místku – Tomáš Káňa a Vladimír Luka.

Zápas začal pro domácí velmi dobře, už ve čtvrté minutě se poprvé radoval Tomáš Kopecký. Ilavský rodák po přestávce přidal i druhou trefu, Chomutov ale za deset minut otočil skóre. „Snažili jsme se myslet pozitivně. Nehráli jsme špatný hokej, bohužel nám po dvou chybách dali dvě branky. Ve zbytku zápasu jsme je ale tlačili, vytvářeli si šance, i několik tyček tam bylo. Stále jsme věřili ve vítězství,“ říká Kopecký.

Tomáši, byl to zápas pro hodně silné povahy…
Takový zápas jsem už dlouho nezažil. Jsem velmi pyšný na všechny kluky, že jsme se za žádného stavu nevzdali a stále věřili. Bylo to velmi těžké utkání, každý odvedl maximum. Touha po vítězství byla u nás větší než u Chomutova.

Čtyřicet střel na bránu – opět to byl Třinec, jak ho známe. Byly to pokyny trenérů, ať střílíte co nejvíc?
Když nestřílíte, tak nemůžete dát gól, a když nedáte gól, nemůžete vyhrát. V každém zápase, kdy budeme mít čtyřicet střel, budeme se tlačit do brány a po střelách budeme zastavovat a nebudeme chodit do oblouků, máme šanci. Gólmani jsou teď tak kvalitní, že pokud střelu vidí, chytí ji. Jediná cesta je přes dorážky, před brankou to bohužel bolí, takový je ale dnešní hokej.

"Když neuznali ten nájezd, tak Zbyňa Irgl přišel na střídačku a všem říkal: Pojďme, teď dáme góla."

Dal jste dva góly, cítil jste, že byste měl pomoci střelecky trápícímu se týmu?
Je jedno, kdo ty góly dá. V posledních dvou zápasech jsem se neprosadil, vždycky na sebe mám ty největší nároky a nikdy se sebou nebudu spokojený. Stále to může být lepší, pokaždé je co zlepšovat. Dnes jsme hráli celých šedesát pět minut.

U první trefy jste překvapil brankáře střelou mezi nohy, byl to záměr?
Viděl jsem Vlada Draveckého, který šel soupeři do těla, a kotouč tam zůstal volný. Vteřinku jsem si jej podržel, pak jsem si všiml beka, který ode mne trochu odstoupil. Jako by chtěl bránit vzdálenější tyčku. Chtěl jsem proto rychle dát puk na bránu a překvapit brankáře. Na vyrážečku to nemělo cenu, proto jsem se snažil to dát na první nohu a naštěstí to tam prošlo.

Hosté pak ale otočili vývoj. Vypadalo to, jako byste přestali hrát…
Neřekl bych, že jsme přestali hrát. První gól padl po teči, u druhého nám mezi pětici hráčů vletěl jeden hráč a bylo srovnáno. Před zápasem jsme si říkali, že ať je stav jakýkoliv, musíme hrát to, na čem jsme shodli. Ať už vyhráváme, nebo ne. To jsme dodrželi do samotného konce duelu, proto si myslím, že jsme vyhráli zaslouženě.

Jaká byla nálada na střídačce, když se soupeři povedlo otočit?
Člověku proběhnou hlavou kdejaké myšlenky, my se snažili myslet pozitivně. Nehráli jsme špatný hokej, bohužel nám po dvou chybách dali dvě branky. Ve zbytku zápasu jsme je ale tlačili, vytvářeli si šance, i několik tyček tam bylo. Stále jsme věřili ve vítězství.

Závěr byl velmi hektický. Nejprve zrušené trestné střílení, pak srovnání patnáct vteřin před koncem. Co se dělo na střídačce?
Když neuznali ten nájezd, tak Zbyňa Irgl přišel na střídačku a všem říkal: Pojďme, teď dáme góla. Každý z hráčů v určitý moment zabral a přinesl něco do týmu. Všichni jsme byli nahecovaní, navíc Šimon Hrubec chytal výborně. Když máte podporu v brankářovi, a my v týmu máme dva super gólmany, tak se hraje lépe. Měli jsme dost šancí, několik tyček tam bylo, chvála Bohu, že se nám to povedlo otočit.

Nájezdy rozhodl Vladimír Luka, hráč druholigového Frýdku-Místku. Co říct na jeho téma?
Věděli jsme, že má železné nervy. Už na tréninku ukázal, že s úplným klidem velkého střelce to dokáže provést. Ještě nám i říkal, že si věří a co bude dělat. Klobouk dolů, jak to rozhodl.

Bude to ten zápas, který nastartuje Třinec k lepším výkonům?
V každé sezóně jsou momenty, kdy vás to nakopne. Byl bych rád, kdyby toto byl jeden z těch milníků, který nás posune dál. V sobotu se přesouváme do Karlových Varů a musíme se začít chystat na další zápas. Každý duel teď pro nás bude jako v play off.

Sestřih utkání Třinec – Chomutov

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz