Dresy s Rachůnkem byly super, hlásí Řezníček. Bod proti Energii bere

Foto: Jiří Zaňát, hokej.zlin.cz

27. ledna 2020, 10:35

Michal Sedláček

Dvakrát Berani proti Karlovým Varům prohrávali o dva góly. Dvakrát se jim povedlo utkání srovnat, ale nakonec přece jen bere výhru Energie. Zlínští však po zápase nějak nesmutnili. Z utkání mají bod a díky prohře Kladna si zase o bod vylepšili náskok na postupovou desítku. V zápase navíc vstřelil svůj první gól sezony obránce Dalibor Řezníček.

„Už jsem na to čekal hodně dlouho. Aspoň že to pomohlo k tomu bodu. Nějak jsem si to nebral do hlavy. Já se snažil celou dobu hrát svoji hru, a že to tam spadlo, to je jenom plus,” říká obránce, jenž se prosadil přesnou ránou do šibenice ve 44. minutě. Trefil se při hře čtyři na čtyři stejně jako poté další zlínský obránce Martin Novotný.

„Je to podobné jako pět na pět. Pořád je to vyrovnaný počet hráčů, možná víc místa na střelbu, ale nic velkého bych v tom nehledal,” myslí si Řezníček, jenž byl s bodem spokojen. „Myslím, že musíme být pokorní a bod je pro nás dobrý. Po první, nebo po druhé třetině bychom ho určitě brali, protože jsme prohrávali o dva góly. Nic lehkého to nebylo, to vždycky dotáhnout, takže bod určitě bereme.”

Zlín zápas nezačal vůbec dobře. První třetinu prohrál 1:3 a to hrál v dresech s podobiznou Karla Rachůnka. „Dresy byly super. Já myslím, že to jsou výborné akce tady – vzpomínky na legendy. Jen škoda, že jsme tu třetinu prohráli 1:3. Příště se budeme muset víc snažit,” je si vědom osmadvacetiletý bek, který znal Rachůnka jen z vyprávění. „Vím, že to byl výborný hokejista, výborný člověk. Z ze všech co ho tady znali, je cítit, že pro všechny něco znamenal.”

Nepovedený start ševců nejvíc odnesl gólman Libor Kašík, jenž už ve 12. minutě střídal. Do brány tak šel dvacetiletý Daniel Huf a nevedl si vůbec špatně. „My Danovi věříme, on je snaživý kluk. Tu šanci si zaslouží a já myslím, že to potvrdil. Chytil tam hodně šancí. Jenom dobře pro nás, že víme, že se můžeme spolehnout i na dvojku,” chválí mladého brankáře jeho spoluhráč z obrany.

Foto: Jiří Zaňát, hokej.zlin.cz

Řezníček potvrdil, že Zlín měl s hrou soupeře od začátku velké problémy. „Byl to takový atypický zápas. Bylo těžké se jim přizpůsobit. První třetinu jsme s tím měli problémy. Oni rychle otáčeli hru, hráli pořád u nás, nahazovali, rychle napadali, nic lehkého. Hlavně pro nás obránce, ale pak jsme se s tím nějak srovnali a hra se vyrovnala.”

Zlínským se ale zase trochu vzdálila elitní šestka. „Jeden zápas se vyhraje a už se díváme na šestku, jeden prohrajeme a už se díváme dolů, takže nejlepší je nad tím nepřemýšlet. Teď máme tři zápasy, tak zkusíme uhrát co nejvíc bodů a pak můžeme vymýšlet, co dál,” naznačuje nejbližší plány zlínský bek.

Už v úterý čeká ševce duel na ledě Vítkovic, které se perou o udržení. „Budou bojovat. Budete to těžký zápas, možná v mnoha ohledech ještě těžší než s Energií. Zatím se nám proti nim úplně nedaří, takže to budeme chtít zlomit,” hlásí Řezníček.

Sestřih utkání Zlín – K. Vary

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz