Druhá liga startuje 23. září: Šumperk začne doma, Chomutov v Letňanech

DRACI PARS ŠUMPERK. | Foto: Věra Václavková, dracisumperk.cz

5. června 2023, 20:59

Adam Bagar

Třetí nejvyšší soutěž už zná rozlosování nového ročníku 2023/24. Obě konference vypuknou 23. září, základní část pak potrvá do 9. března. Systém se nemění, hracími dny zůstávají středy a soboty.

Poté, co přihlášku nepodaly Klatovy a Jablonec nad Nisou, který nakonec prodal licenci do původně sestupujícího Hronova, bude mít Západní skupina jen 15 účastníků.

První fáze čítá 30 kol, každý s každým se utká dvakrát. Ve druhé fázi se týmy opět rozdělí na dvě části – lepší osmičku, horší sedmičku – a hrát se bude dalších 14 kol.

Hned první kolo přinese souboj favoritů, Letňany vyzvou Chomutov. Nováček z Kralup nad Vltavou se do druholigové rodiny vrací po 23 letech, začne doma proti Mostu.

Do východní skupiny se vrátily z Chance ligy Šumperk a z kraje Brno. Draci do sezony vykročí na svém ledě se Žďárem nad Sázavou, Technika ve Valašském Meziříčí.

Na východě bude hrát 12 týmů, na rozdíl od minulého ročníku budou vždy všechny v akci. Hrát se bude čtyřkolově systémem každý s každým – dvakrát doma i venku.

Dlouhodobá část potrvá od 23. září do 9. března. Osmifinále a čtvrtfinále se budou hrát v rámci skupin na tři vítězná utkání, semifinále a finále už křížem na čtyři výhry.

1. kolo Západní konference

Sobota 23. září:
HC Wikov Hronov – IHC Králové Písek
HK Kralupy nad Vltavou – MOSTEČTÍ LVI
HC Slovan Ústí nad Labem – HC Stadion Cheb
HC Benátky nad Jizerou – HC Kobra Praha
HC Stadion Vrchlabí – HC Baník Příbram
HC Letci Letňany – Piráti Chomutov
HC Děčín – HC Tábor

HC Řisuty má volný los.

1. kolo Východní konference

Sobota 23. září:
DRACI PARS Šumperk – SKLH Žďár nad Sázavou
HC Bobři Valašské Meziříčí – Technika Hockey Brno
AZ Havířov – SHKM Hodonín
HK Nový Jičín – HHK Velké Meziříčí
HC ISMM Kopřivnice – Hokej Vyškov
HK Opava – BK Havlíčkův Brod

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz