Druhá trofej pro Třebíč! Trenérem roku je Pokorný

Kamil Pokorný | Foto: Sabina Prokešová, hstrebic.cz

Cenu Karla Metelky pro nejlepšího trenéra uplynulé prvoligové sezony získal třebíčský Kamil Pokorný. Druhý skončil v hlasování sportovních manažerů Miloš Říha (Zlín) a třetí byl Jiří Weintritt (Vsetín).

Před sezonou se v souvislosti s favority na vítězství skloňovaly hlavně movité kluby v čele se Zlínem, Vsetínem, Porubou nebo Prostějovem.

Všem ale v základní části vypálila rybník Třebíč.

Tedy skromný klub, s průměrným rozpočtem, zato se skvěle namixovaným kádrem. Všechno bylo podpořeno dobrou partou v kabině a hlavně chytrou taktikou hlavního trenéra Kamila Pokorného.

Mužstvu naordinoval styl, který soupeřům vůbec nevoněl. Třebíč výborně bránila střední pásmo, ze všech týmů v lize dostala nejméně branek. 

Sama přitom byla i díky fantastické první lajně velmi efektivní. Mimo jiné měla s více než 24% úspěšností nejlepší přesilovku v soutěži, mezi špičku navíc patřila i v oslabení.

Na tom všem má podíl Kamil Pokorný.

Velký hokejový srdcař dovedl Třebíč k největšímu úspěchu v novodobé historii: k vítězství v základní části. Horácká Slavia těžila především z domácích zápasů, v KNHP Areně totiž nebodovala pouze ve dvou zápasech ze 26!

Není divu, že Třebíč nyní boduje i při vyhlašování individuálních cen. Pavel Jekel skončil druhý mezi brankáři a Antonín Bořuta taktéž druhý u obránců. Trofej pro nejlepšího útočníka Chance ligy už si odnesl Martin Dočekal, druhá cena pro Třebíč nyní putuje trenérovi Kamilu Pokornému.

Nejlepší trenéři Chance ligy

2022/2023 – Kamil Pokorný (Třebíč)
2021/2022 – 
Viktor Ujčík (Jihlava)
2020/2021 –
 Viktor Ujčík (Jihlava)
2019/2020 –
 Václav Prospal (České Budějovice)
2018/2019 – Jiří Režnar (Havířov)

Individuální ceny v Chance lize za sezonu 2022/2023

Cena Tomáše Zelenky: ?
Nejlepší brankář:
 Daniel Huf (PSG Berani Zlín)
Cena Ondřeje Buchtely pro nejlepšího obránce: Daniel Gazda (PSG Berani Zlín)
Nejlepší útočník: Martin Dočekal (SK Horácká Slavia Třebíč)
Nejlepší junior: Oskar Haas (HC Frýdek-Místek)
Cena Karla Metelky pro nejlepšího trenéra: Kamil Pokorný (SK Horácká Slavia Třebíč)
Hráč play off: ?
All-Star tým: ?
Cena Radka Nováka za oddanost hokeji: ?

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz