Druhý zahraniční nováček. Bruslaři získali ofenzivního beka z Michiganu

Zach Osburn | Foto: bkboleslav.cz

24. dubna 2023, 14:01

Ondřej Mach

Mladá Boleslav ještě před 1. květnem představila další posilu pro nadcházející ročník. Na spolupráci se domluvila s americkým obráncem Zachem Osburnem, klub jeho příchod oznámil na webových stránkách.

„Zach je tvořivý a zároveň pořád ofenzivní bek, který umí odvést svou práci. Je to pravák do přesilovky, jakého jsme postrádali, s dobrou střelou a dobrým bruslením,“ popisuje sportovní ředitel Martin Ševc.

Osburn (26) své přednosti naplno prokázal ve slovenských Michalovcích: s 31 body (14+17) si podmanil týmové bodování. V celé lize nikdo nenasázel víc branek než on. 

„Zach je tvořivý a zároveň pořád ofenzivní bek, který umí odvést svou práci.“

Středočeši tedy doufají, že nakopne jejich skomírající útok. Vždyť minulou sezonu byli směrem dopředu horší než poslední Kladno. 

„Věříme, že se u nás prosadí stejně, jako se mu to povedlo na Slovensku,“ říká Ševc na adresu Osburna, který hokejově vyrůstal v Detroitu. 

Po čtyřleté zkušenosti v univerzitní NCAA krátce bojoval o místo na farmách Nashvillu a Calgary. Další dva roky v nižší ECHL válel za Kansas City Mavericks, na starém kontinentu nejprve zakotvil v italském Rittenu.

Nyní ochutná další evropskou soutěž. „Česká liga je v Evropě známá jako špičková liga vysoké úrovně. Dostat příležitost prosadit se v ní beru jako velký krok v mé kariéře,“ líčí Osburn.

„Česká liga je v Evropě známá jako špičková liga vysoké úrovně.“

„Teď budu pár týdnů doma, odpočívám a užívám si rodinu. Do Boleslavi dorazím v polovině července pár dní před tím, než půjde tým na led. Moc se těším na setkání s fanoušky a všemi v organizaci,“ dodává.

Mladá Boleslav už dřív potvrdila angažování obránce Jana Štibingra a útočníků Filipa Suchého s Mattim Järvinenem.

Oproti tomu odchází celá řada důležitých hráčů včetně Alexe Lintuniemiho, Davida Šťastného nebo Ondřeje Najmana.

Do nové sezony povede Bruslaře dosavadní trenérské trio Jiří Kalous, Petr Haken a Václav Pletka. Kompletní složení realizačního týmu zveřejnili na klubovém webu minulý týden.

Foto: bkboleslav.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz