Dukla nemá dost! Posílí ji Mrňa a Škůrek. Vousáč Přindiš do Slavie

Foto: Jiří Miklas

Jihlavská Dukla vycítila šanci, která se dlouho nemusí opakovat. Tým se drží i přes horší výkony z posledních kol v popředí tabulky a do play off půjde jako jeden ze spolufavoritů. I díky novým akvizicím - Davidu Škůrkovi a Pavlu Mrňovi. Zajímavý přesun se udál na trase Přerov-Praha. Zubry opouští Petr Přindiš.

Pavel Mrňa není pro jihlavské fanoušky neznámou tváří. Na Horáckém zimním stadionu krátce působil už v sezoně 2011/2012. Sedmadvacetiletý útočník, jenž se vyznačuje drzým a pro soupeře velice nepříjemným stylem hry, zahájil letošní ročník ve Vrchlabí. Vedl si výtečně, s předstihem však avizoval, že na podzim odletí do Spojených států amerických. Jenže angažmá v zemi pruhů a hvězd trvalo jen krátce, po sedmizápasové epizodce v Berlin River Drivers (FHL) se vrací do České republiky.

Druhou posilou, kterou v pondělí Jihlava představila, je David Škůrek. „David se vrací po zranění do hry v extraligové Olomouci a mohl by nyní vypomoci Dukle," uvedl pro hcdukla.cz jednatel klubu Bedřich Ščerban. Bezmála dvoumetrový zadák byl v uplynulém extraligovém ročníku s devíti kanadskými body 4. nejproduktivnějším obráncem Mory. Na začátku právě probíhající sezony ho Kohouti poslali na rozehrání do partnerské Třebíče, jenže za ni nestihl dvaadvacetiletý zadák odehrát ani jednu kompletní třetinu. Zranil se, musel na operaci a do hry se vrací až v lednu nového roku. Ovšem v barvách krajského rivala. 

„Zatím není známo, jak vážné je jeho zranění, a jak dlouho bude chybět v sestavě."

Škůrkova výpomoc přijde Dukle vhod, byť nemusí být dlouhodobějšího rázu. Na marodku Dukly totiž přibyl Tomáš Kaláb, jenž má letos skvělou formu a s třiadvaceti kanadskými body je nejproduktivnějším obráncem týmu. „Zatím není známo, jak vážné je jeho zranění, a jak dlouho bude chybět v sestavě," nechal se slyšet Ščerban.

Škůrek s Mrňou doplní další nové tváře - Jana Koláře a Vlastimila Bilčíka, kteří přišli do Jihlavy na začátku ledna z Pardubic, respektive z nedaleké Třebíče. Dokáže mladý tým, jenž byl před sezonou neprávem podceňován, postoupit až do vysněné baráže?

Pes Přindiš z Přerova do Slavie
Přestupové období se blíží ke konci a prvoligová mužstva loví, kde se dá. Platí to i o Slavii, které pomůže Petr Přindiš. „Odchází se mi z Přerova těžce, protože tady všechno funguje tak, jak má a byl jsem se vším hodně spokojený," uvedl důrazný zadák v rozhovoru s Alešem Novotným. 

Šestadvacetiletý vousáč odehrál za MEO patnáct prvoligových utkání (0+0), více nestihl kvůli zranění kotníku. „Když jsem do Přerova přicházel, tak to nebylo jednoduché. Chtěl jsem si od fanoušků poslechnout své jméno, kdybych dal gól, ale to se bohužel, i kvůli tomu mému zranění, nepovedlo. Doufám, že to s fanoušky nebudu mít znovu na nože, když jdu zrovna do Prahy, což určitě neradi slyší. Chci jim vzkázat, ať jsou takoví, jací jsou. Neskutečně fandí a ženou tady hokej dopředu,“ dodal pro oficiální klubové stránky.

„Odchází se mi těžce, v Přerově se mi líbilo, ale potřebuji hrát."

Petr Přindiš bude v Praze působit do konce letošního ročníku formou hostování. „Impuls přišel od sportovního manažera, pana Luďka Bukače. Slavia má zájem své obranné řady před play-off posílit, proto jsme se dohodli, že Petra Přindiše uvolníme," sdělil čtenářům hokejprerov.cz Lubomír Svoboda, generální manažer Zubrů. „Pokud bude mít Petr Přindiš po konci sezóny zájem a nedostane lukrativnější nabídku, tak bychom s ním chtěli počítat, tentokrát už do základního kádru,“ dodal.

» Řvali na mě islamisto a Allahu Akbar, vypráví hipster Přindiš

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz