Důležité podpisy pro Dynamo. V Pardubicích pokračují reprezentační útočníci

Foto: hcdynamo.cz

Zaujali mezi mantinely Tipsport extraligy, na prosincovém Channel One Cupu si poprvé zahráli za národní tým dospělých. Jan Mandát a Matěj Blümel se zařadili k elitním útočníkům Pardubic a bude tomu tak i nadále. Jak Východočeši informují na svém webu, oba hráči s vedením Dynama podepsali nové víceleté smlouvy.

„Podařilo se nám udržet dva klíčové hráče naší ofenzivy," kvituje sportovní manažer Dušan Salfický. Prodloužení kontraktů s Mandátem a Blümelem je jedním z dalších kroků Dynama ve snaze vybudovat pro nejbližší období kvalitní a ambiciózní kádr.

Starším z uvedené dvojice je Jan Mandát, pětadvacetiletý bojovník zatím v letošní sezoně sehrál 26 utkání TELH s bilancí osmi branek a čtyř nahrávek. „Honza po příchodu z Jihlavy skvěle zapadl do kabiny i celé organizace. V šatně je jednou z vůdčích osobností a věřím, že se jeho potenciál bude ještě více zúročovat a pomůže nám k úspěchu," řekl na jeho adresu Salfický.

Foto: Alena Zapletalová, hc-olomouc.cz

Útočník, jenž se před časem snažil prosadit v organizaci New Jersey, je podle svých slov v Pardubicích velmi spokojený. „Jsem nadšený, nic jiného jsem ani neřešil, chtěl jsem tady zůstat. Jsem moc rád, že jsme se domluvili na víceleté smlouvě,“ řekl Mandát klubovému webu. Poslední dobou tvoří v Dynamu nebezpečnou útočnou formaci s Anthonym Camarou a Robertem Kousalem, v klubu je Mandát asistentem kapitána.

Zajímavou budoucnost má před sebou Matěj Blümel. Pardubický odchovanec prokazoval v juniorském věku velký talent, v draftu NHL 2019 si ho ze 100. pozice zamluvil Edmonton. Syn bývalého vynikajícího rozhodčího Petra Blümela se rozhodl pro návrat do Pardubic, kde se neustále zlepšuje.

Foto: hcdynamo.cz

„Matěj roste ve skvělého hokejistu. Má všechno ještě před sebou. Věřím, že se stane stabilním členem nejen našeho kádru, ale i reprezentace," připomněl Dušan Salfický. Blümel v letošním ročníku zatím stihl 26 utkání nejvyšší soutěže, vstřelil osm branek a přidal stejný počet nahrávek.

„Jsem moc rád, že můžu zůstat. Jsem tu doma, mám všechno blízko, klub mám rád a vyrůstal jsem tady. Dynamo prošlo obměnou a všichni vidíme, že je to změna k lepšímu a klub má vizi. Moc mě těší, že tu zůstávám a mohu být součástí toho, co se tu děje," doplnil Matěj Blümel.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz