Dvě sezony hrál za Dynamo, teď bude Cardwell bojovat pod Stavjaňou

Foto: Jan Jedlička, hcdynamo.cz

31. července 2020, 16:00

Václav Jáchim

Čtyři roky strávil na kluzištích bývaké federace, z toho dvě sezony v Pardubicích. Jake Cardwell se loni s Dynamem rozloučil a posílil Banskou Bystricu, teď hlásí další změnu. Jeho novým působištěm bude HK Nitra, kde je staronovým hlavním koučem Antonín Stavjaňa.

Osmadvacetiletý rodák z Niagara Falls v kanadské provincii Ontario platí za bojovného a důrazného beka, na Slovensko poprvé přišel v roce 2016, kdy posílil Nové Zámky. Následující dvě sezony strávil v Dynamu, mezi tuzemskými mantinely absolvoval celkem 93 utkání s bilancí čtyř branek a 23 nahrávek.

Obránce, jenž dlouho válel za juniorské týmy Sudbury Wolves a Ottawa 67´s, neprošel draftem NHL a brzy se vydal za angažmá na náš kontinent. Po pobytu v Pardubicích zůstává věrný slovenské Tipsport lize, Cardwell se aktuálně dohodl na spolupráci s Nitrou, což vedení klubu potvrdilo na svém webu.

„Přichází obousměrný obránce, kterého určitě použijeme i v přesilovkách. Výhodou bylo, že Jake nikam neodcestoval, takže nám odpadly starosti spojené s jeho případným náročným návratem z Kanady," uvedl na klubovém webu šéf organizace Miroslav Kováčik.

Nabídka podle jeho slov Cardwella zaujala. „Sám projevil zájem hrát v našem klubu, o to snadněji se rodila vzájemná dohoda," potvrdil prezident účastníka slovenské Tipsport ligy, jehož kormidla se po odmlce znovu ujal Antonín Stavjaňa. Zkušený kouč loni nastoupil k prvnímu týmu v mateřském Zlíně, ale po nepovedeném vstupu do soutěže byl odvolán a ročník dokončil u mládeže Beranů.

Cardwell je další posilou Nitry do sezony 2020-21, která u našich východních sousedů začne v říjnu. Kanadský bek doplnil výčet praváků v defenzivě týmu, do kabiny kromě něj nově nastoupí mj. exvítkovický bek Martin Bodák, Martin Vitaloš, Tomáš Hrnka, Marek Slovák, Marek Tvrdoň nebo Roman Žitný.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz