<

Dynamo jde na Oceláře se zajímavým plánem: Chceme hrát na 0:0, říká Čáslava

Foto: Jan Jedlička, hcdynamo.cz

1. března 2019, 12:01

David Jahoda

Poslední pardubické Dynamo přivítá v 49. kole Tipsport extraligy čtvrté Oceláře. Proti třineckému celku chce mužstvo Ladislava Lubiny utnout pětizápasovou sérii bez výhry. Na silného soupeře vyrazí se zajímavým plánem. „Chceme hrát ze zajištěné obrany a zápas odehrát na 0:0,“ tvrdí Petr Čáslava, který od začátku prosince působí jako asistent trenéra.

Východočeši věří, že proti partě Václava Varadi můžou pomýšlet na úspěch. „Potřebujeme se také naučit vyhrávat, pro závěr sezony to bude potřeba. Trénovali jsme obranu středního pásma a hru v obranné třetině. Věřím, že jsme to vyladili,“ dodává Čáslava v tiskové zprávě před zápasem proti Třinci.

Čisté konto se Pardubicím povedlo udržet v této sezoně zatím jen jednou, a to už ve druhém kole proti libereckým Bílým Tygrům. Během pětizápasové šňůry proher inkasovalo Dynamo hned 22krát.

 » Mountfield hostí Plzeň, Kometa má Vítkovice. Zabere Verva?

Realizační tým Pardubic taky dumá nad tím, v jakém složení na Oceláře vyrukují. V posledních duelech jejich sestava nebyla stálá. 

„Sestavu určíme až před začátkem utkání, z důvodu pravidla o patnácti startech musíme obehrávat i další hráče, chceme vyzkoušet i některé mladší. Co se týče marodky, jsme téměř kompletní,“ poodkrývá Čáslava.

Východočeský tým se každopádně potřebuje nastartovat. Před extrémně fyzicky a hlavně psychicky náročným koncem sezony to bude velmi důležité.

„Potřebujeme se také naučit vyhrávat, pro závěr sezony to bude potřeba.“

„Pro nás je každý zápas důležitý z hlediska sebevědomí, potřebujeme už zase vyhrát, abychom si zlepšili sebevědomí,“ je si vědom jeden ze dvou asistentů hlavního trenéra Ladislava Lubiny.

Utkání v ČSOB Pojišťovna ARENĚ startuje v 18:00. 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz