Dynamo posílí Kacetl a Voženílek. Co Sýkora, Hubáček nebo Schaus?

Foto: Jan Jedlička, hcdynamo.cz

Pardubice potvrdily příchod brankáře Ondřeje Kacetla, který v Dynamu v průběhu uplynulé sezony krátce hostoval z Hradce Králové. „Výborně zapadl do kabiny. Náš zájem o jeho služby byl dlouhotrvající, takže jsem rád, že se nám ho podařilo získat na přestup a že jsme se domluvili na víceleté spolupráci,“ řekl pro hcdynamo.cz generální manažer klubu Dušan Salfický.

Brankářskou trojici s Kacetlem, který se s Pardubicemi domluvil na víceleté smlouvě (která by dál platila i po případném sestupu do WSM Ligy), by mohli vytvořit Martin Růžička a Milan Klouček. Zatímco s Růžičkou klub jedná, Klouček má platnou smlouvu. Už dříve Východočeši informovali o odchodu dosavadní brankářské dvojky Jaroslav Hübla.

Z obránců mají platné kontrakty na novou sezonu Ladislav Havlík, Karel Nedbal, Jan Ščotka a Ondřej Trejbal. Pokračovat by měl Petr Čáslava. Prioritou je udržení Marka Trončinského a zájem je také o Petra Chaloupku.

„Očekávám, že se Nicholas Schaus bude rozhodovat mezi finančně atraktivnějšími nabídkami ze Švédska nebo Švýcarska."

Nejisté je setrvání nejproduktivnějšího obránce TELH Nicholase Schause. „Nick mě informoval, že se nikde nedohodl a bude přemýšlet o své hokejové budoucnosti. Očekávám, že se bude rozhodovat mezi finančně atraktivnějšími nabídkami ze Švédska nebo Švýcarska. S nimi se nemůžeme měřit. Nechceme se při skládání kádru upnout pouze na něj, samozřejmě bychom jej rádi udrželi, víme však, že po sezoně, v níž si udělal jméno, to bude obtížné,“ přiznal Salfický na klubových stránkách.

S jistotou v Pardubicích končí Ctirad Ovčačík (vypršelo mu hostování z Mladé Boleslavi) a Josef Zajíc (konec hostování z Kladna).

Foto: hcdynamo.cz

Mezi útočníky mají podepsané smlouvy Tomáš Rolinek, David Tomášek, Matěj Beran, Ondřej Panna, Martin Kaut a Filip Zadina. Šanci vybojovat si místo v sestavě dostane Jan Starý. Otevřené je pokračování Petra Hubáčka, Rastislava Špirka, Patrika Poulíčka, Michala Bárty a Tomáše Kauta. Dynamo by rádo udrželo rychlonohého Jána Sýkoru. 

Jednání pochopitelně probíhá i s jeho jmenovcem Petrem, ikonou pardubického hokeje. „Petrův přístup a jeho komunikace v týmu ukazují, že je Pardubákem, který za Dynamo dýchá. Obdržel od nás velmi kvalitní nabídku. Věřím, že zůstane našemu klubu nadále věrný,“ doufá Salfický.

Do Komety Brno ovšem odchází klíčový centr Lukáš Nahodil (viz zde).

„Petr Sýkora od nás obdržel velmi kvalitní nabídku. Věřím, že zůstane našemu klubu nadále věrný."

Staronovou tváří v pardubické sestavě je Daniel Voženílek, který se do města dostih a perníku vrací formou zkoušky. Jednadvacetiletý útočník strávil minulou sezonu ve druhé nejvyšší finské soutěži – za RoKi sehrál 48 utkání (6+10). „Rok na severu by mu měl prospět. Chci mu dát šanci. Je naším odchovancem a věřím, že v zahraničí vyzrál a mohl by nám pomoci,“ uvedl Salfický s tím, že na dalších příchodech se intenzivně pracuje. „Rád bych poprosil fanoušky o trpělivost, jednáme intenzivně od skončení baráže o zajímavých jménech.“

Pardubice, účastník letošní baráže o udržení, by v příští sezoně chtěly do předkola. „Cíl si kladu o něco bojovat. Jsme schopni se rvát o předkolo, přichází změna, kdy si nebudeme klást medailové cíle. Já si přeji hrát takový hokej, který naplní halu a lidé nás poženou i v tom, co děláme. Že vydrží s námi dva, tři roky, než poskládáme a doplníme mužstvo tak, abychom hráli opět o nejvyšší příčky. Teď slibuji koncepční práci. V příští sezoně chci nakouknout do předkola play off," uzavřel rozhovor pro hcdynamo.cz.

Foto: Jan Jedlička, hcdynamo.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz