<

Dynamo potřebovalo útočníka, našlo ho v Kometě. Do Brna míří obránce Holland

Foto: Ivo Dostál, hc-kometa.cz

K hráčské výměně přistoupili představitelé Pardubic a Komety. Kádr Dynama doplnil útočník Luboš Horký (na snímku), opačným směrem putoval obránce Rhett Holland. Oba hráči budou v nových klubech hostovat do konce sezony, kluby o tom informují na svém webu.

Impulsem byla skutečnost, že v Pardubicích řeší marodku mezi útočníky, Kometa naopak měla v tomto ohledu docela na výběr. Do kádru Východočechů se proto stěhuje Luboš Horký, jenž podobný přesun už absolvoval během sezony 2018-19. V Dynamu tenkrát pookřál, zářil především v baráži o udržení, kde zaznamenal 11 bodů ve 12 utkáních.

„Bohužel jsme si z Budějovic přivezli dalšího zraněného útočníka. Proto jsme hledali možnost pro doplnění útoku. Domluvili jsme se s Kometou na hostování Luboše Horkého výměnou za Rhetta Hollanda. Luboš u nás už působil, takže nejde do neznámého prostředí a věříme, že nám pomůže jako při jeho prvním působení v naší organizaci,“ uvedl na webu pardubického klubu sportovní manažer Dušan Salfický.

Kometa na oplátku získala Rhetta Hollanda, jemuž po sezoně končí smlouva a v týmu Brňanů se pokusí zabojovat o novou. Kometa byla v uplynulých dnech hodně aktivní, majitel Libor Zábranský nadále nepočítá s Ondřejem Němcem a Tomášem Vincourem. Klub se zajímal o služby exvítkovického Petera Trška, do defenzivy ale nakonec míří bek, který Tipsport extraligu hrál od sezony 2017-18 za Pardubice.

Čerstvá výměna by měla pomoci všem stranám. V Pardubicích měli mimo hru Radoslava Tybora a Jana Mandáta, který měl v prosinci pozitivní dopingový test a čeká na výsledky kontrolního vzorku B. Kometa zase doplnila zadní řady, jež neopustil jen Ondřej Němec, nýbrž předtím také Filip Pyrochta (Vítkovice).

Luboš Horký před měsícem prodloužil s Kometou spolupráci až do konce sezony 2022-23, v letošní TELH sehrál 32 utkání, vstřelil pět branek a přidal čtyři nahrávky. Rhett Holland nasbíral během tohoto ročníku 28 startů s bilancí gólu a dvou asistencí.

Aktuální kádr HC Dynamo Pardubice

Brankáři:
Pavel Kantor, Milan Klouček, Vojtěch Nečas.

Obránci:
Martin Bučko, Marek Ďaloga, Michal Hrádek, Jan Kolář, Juraj Mikuš, Jakub Nakládal, Ondřej Vála, Jan Zdráhal.

Útočníci:
Lukáš Anděl, Matěj Blümel, Anthony Camara, Luboš Horký, Filip Koffer, Robert Kousal, Denis Kusý, Michal Machač, Ondřej Machala, Jan Mandát, Ondřej Matýs, Matej Paulovič, Michal Pochobradský, Patrik Poulíček, Ondřej Rohlík, Ondřej Roman, Radoslav Tybor, Michal Vondrka, Tomáš Zeman.

Aktuální kádr HC Kometa Brno

Brankáři:
Pavel Jekel, Lukáš Klimeš, Karel Vejmelka.

Obránci:
Michal Barinka, Tomáš Bartejs, Ralfs Freibergs, Michal Gulaši, Rhett Holland, Daniel Kowalczyk, Filip Král, Radek Kučeřík, Jan Mlčák, Ondřej Němec (na odchodu), Stanislav Svozil, Petr Zámorský.

Útočníci:
Dávid Bondra, Jakub Brabenec, Filip Dvořák, Adam Gajarský, Petr Holík, Jakub Klepiš, Michal Kunc, Silvester Kusko, Jakub Malý, Peter Mueller, Vojtěch Němec, Karel Plášek, Daniel Rákos, Peter Schneider, Vojtěch Střondala, Jan Süss, Matěj Svoboda, Tomáš Šoustal, Jakub Valský, Tomáš Vincour (na odchodu), Martin Zaťovič.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz