EHL: Litvínov vyzrál na silný Třinec, Pardubice smetly Zlín

Foto: esporthokej.cz

26. ledna 2021, 21:56

Michal Hladký

Rychlejší, než se čekalo. Tak by se dal popsat duel 6. kola ENYAQ hokejové ligy, u kterého se čekala dramatická bitva do posledního zápasu. Litvínov v ní smetl Třinec 4:1 a snížil svou ztrátu na čelo tabulky. Dále přinesl jednoznačnou záležitost souboj Pardubic se Zlínem, který ovládlo Dynamo v poměru 5:0.

HC Oceláři Třinec – HC Verva Litvínov 1:4

Tento výsledek by předpověděl málokdo. Litvínov zdemoloval jednoho z favoritů na titul 4:1 na zápasy, když bylo už po třetím duelu rozhodnuto. V tabulce se tedy Severočeši posunuli na šestou pozici se ztrátou tří bodů na první Liberec.

Nejatraktivnější klání šestého kola ENYAQ hokejové ligy odstartoval tradiční souboj mezi kapitány obou mužstev. Litvínovský Patrik „Winci“ Wenzel porazil 7:4 Jana „Honzicka1992“ Budaye a poslal svůj celek do vedení.

To navýšil v utkání mezi dvěma špičkový gamery evropské NHL21 scény Radek „Kumbik“ Kumbera, jenž si vyšlápl na reprezentanta na uplynulém MS, Josefa „Pepcastachurcika“ Stachuru, a díky výhře 4:2 urval pro VERVU dva mečboly.

A hned ten první Litvínov překvapivě využil. Miroslav „TheNotorik“ Šmok v dramatické bitvě udolal Jakuba „Jackeye“ Michálka 2:1 a mohl se svými spoluhráči předčasně oslavit zisk tří bodů.

Následovaly čtyřhry, které se postaraly jen o kosmetickou úpravu skóre. Nejdříve si trochu spravili náladu třinečtí gameři, když „Honzicek1992“ s „Pepcoustachurcikem“ ovládli duel proti dvojici „Winci“, „Kumbik“ v poměru 4:3.

Na konečných 4:1 pro Litvínov pak uzavřeli sérii „Winci“ s „TheNotorikem“, kteří si poradili výsledkem 4:2 s duem „Honzicek1992“, „Jackey".

„Abych byl upřímný, nečekal jsem, že po třech zápasech budeme mít vítězství na naší straně. Čekali jsme bitvu do samotného konce, naštěstí k tomu ale nedošlo a my si připsali cenné tři body proti tak silnému výběru,“ okomentoval sérii Radek „Kumbik“ Kumbera.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený ENYAQ hokejová liga (@esporthokej)

 

PSG Berani Zlín – HC Dynamo Pardubice 0:5 

Pardubice naprosto deklasovaly svého moravského soupeře ze Zlína. V pěti zápasech nasbíraly skóre 37:7 a jasně ukázaly, že se s nimi musí počítat do boje o titul.

Na úvod se do sebe pustili pardubický Michal „Hcpce1996“ Vaněk a zlínský David „Mikin“ Mikoška. Naprosto jednoznačná záležitost, Vaněk zdemoloval svého soupeře v poměru 10:1 a zajistil Pardubicím vedení 1:0.

Ani v dalších duelech jsme se dramatických koncovek nedočkali. Nejdříve Jaroslav „Jarin87“ Řehoř, reprezentant České republiky na uplynulém MS, rozdrtil 6:0 Jakuba „Johnleclaira“ Baďuru. O rozhodnutí série se následně postaral Adam „CallmePablo“ Čajka, když bez sebemenšího problému zvítězil 7:1 nad Pavlem „Pikejem“ Kailem.

Po dvouhrách činilo průběžné skóre série 3:0, tudíž si Pardubice zajistily zisk tří bodů a klid do závěrečných čtyřher.

A toho využily. „Hcpce1996“ s „Jarinem87“ udolali 5:3 zlínskou dvojici „Mikin“, „Johnleclair“, načež Vaněk s Čajkou nedali šanci duu Kail, Mikuška a zvítězili jasně 9:1, čímž stanovili konečný výsledek série na 5:0.

„Po vítězném derby proti hradeckému Mountfieldu jsme měli jednoznačný cíl i do zápasu se Zlínem, a tím bylo získat znova tři body. Před zápasem jsme si řekli, že chceme tuto sérii rozhodnout už v prvních třech dvouhrách, což se nám nakonec i podařilo,“ nechal se slyšet po utkání Michal „Hcpce1996“ Vaněk.

Mikoška, Kail, Baďura

Mikoška, Kail, Baďura | Foto: esporthokej.cz

Kompletní výsledky 6. kola:

HC Energie Karlovy Vary – HC Sparta Praha 4:1 
BK Mladá Boleslav – HC Olomouc 4:1
Mountfield HK – HC Vítkovice RIDERA 5:0
HC Oceláři Třinec – HC VERVA Litvínov 1:4
PSG Berani Zlín – HC Dynamo Pardubice 0:5 
HC Škoda Plzeň – Bílí Tygři Liberec 1:4
HC Kometa Brno – Madeta Motor České Budějovice 1:4

Tabulka EHL

Foto: esporthokej.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz