Energie se dohodla s Bartejsem. Kdo ale předčasně odchází?

Tomáš Bartejs | Foto: hokejkv.cz

Defenzivní řady Karlových Varů nabírají jasné obrysy, klub si novým kontraktem pojistil také Tomáše Bartejse. Lázeňské město naopak opouští finský útočník Mikko Juusola, Energie změny zveřejnila na svém webu.

Třicetiletý Bartejs na západ přišel před uplynulou sezonou z Komety, kde si předtím řekl o nominaci do české reprezentace.

V Karlových Varech na něj čekala solidní role: s průměrným ice timem 17:58 byl třetím nejvytěžovanějším zadákem týmu. 

Na dřívější výkony ale úplně nenavázal, ročník zakončil s bilancí -14 ve statistice plus minus. Ve 44 zápasech si pak připsal 5 bodů (2+3).

Energie se ovšem mohla spolehnout na jeho obětavost a zkušenosti. „Jsme rádi, že jsme se s Tomášem domluvili na prodloužení spolupráce o další rok,“ říká k podpisu hlavní trenér David Bruk.

„Je to obránce s bohatými zkušenostmi, které se našemu týmu hodí.“

„Je to obránce s bohatými zkušenostmi, které se našemu týmu hodí. Po loňské slušně odehrané sezoně věříme, že jeho výkony půjdou ještě nahoru,“ doplňuje karlovarský kouč.

Odchovanec třebíčského hokeje do extraligy poprvé nakoukl v Chomutově. Po krátké štaci v Bělorusku spojil svou budoucnost s Brnem, pod Špilberkem zvedl v letech 2017 a 2018 nad hlavu Masarykův pohár.

Realizační tým tedy bude mít k dispozici podobnou obranu jako loni: na soupisce už je aktuálně sedm beků z loňské základní sestavy.

Klub oproti tomu navzdory platné smlouvě pro příští rok končí spolupráci s pětadvacetiletým Juusolou. Finský štírek doplnil kádr Energie v závěru prosince, stabilní pozici v ofenzivě každopádně nezískal.

„Vedení klubu děkuje Mikkovi za odvedenou práci a přeje úspěchy v novém angažmá.“

Postupně trávil na ledě čím dál méně času, několikrát dokonce extraligové bitvy sledoval jen z tribuny. Z Česka odejde s 18 odehranými duely na svém kontě, v nichž nasbíral jen tři asistence.

Podle informací na webu hokejkv.cz upřednostnil jiné zahraniční působiště. „Vedení klubu děkuje Mikkovi za odvedenou práci a přeje úspěchy v novém angažmá,“ loučí se Karlovy Vary.

Mikko Juusola

Mikko Juusola | Foto: hokejkv.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz