Energie tápe. Musíme začít od obrany a věřit! burcuje Tomeček

Foto: Jan Čech, Karlovarský deník

Karlovarská Energie se v letošní sezoně trápí více, než kdy jindy. Ze třinácti utkání vytěžila pouhých osm bodů. Svoji bilanci si chtěla zlepšit proti Bílým Tygrům, jenže to se ji nepodařilo. Podala sice zlepšený výkon a nechyběla ji bojovnost, prohrála ale na domácí půdě 4:5 a nepomohl jí ani gól z hole Vojtěcha Tomečka, který svoji brankou snižoval na 2:4.

Karlovarští začali utkání aktivně a po první třetině, i když ne oku lahodící, vedli 1:0. Na začátku druhého dějství však Liberec nejdříve dokázal stav skóre vyrovnat a pak vstřelit další tři rychlé góly. Energetikům se podařilo nečekaně snížit na rozdíl jediné branky ještě do konce druhé třetiny, jenže ve třetí opět inkasovali, a když se v poslední dvacetiminutovce dokázali prosadit jen jednou, nevytěžili z utkání opět ani jediný bod. „Dali jsme čtyři góly, ale pět jsme jich dostali. Doma prostě musíme dostat co nejméně gólů a snažit se jich co nejvíce dát a vydolovat body,“ říká k promarněné šanci na zisk tří bodů útočník karlovarské Energie Vojtěch Tomeček.

Rozhodujícím faktorem zápasu byla tří minutovka odehrávající se mezi 34. a 37. minutou. V té totiž Západočeši inkasovali hned třikrát a rázem prohrávali v utkání 1:4. „Měli jsme výpadek. Tohle si v zápase nesmíme dovolovat a prostě musíme furt pracovat,“ říká Tomeček.

Úspěšnost přesilových her Energie byla jen těsně nad hranicí osmi procent, tedy druhá nejhorší z celé Tipsport extraligy. Zlepšení nepřinesl ani zápas proti Bílým Tygrům, ve kterém měli energetici možnost dokonce pětiminutové početní výhody. „Pořád máme na čem pracovat. Musíme přesilovky zlepšit, odstřílet to a věřit, že nám to tam začne padat,“ komentuje problém ve využívání početních výhod.

Vojtěch Tomeček se v utkání 13. kola Tipsport extraligy dokázal jednou prosadit, když se do stal do samostatného úniku, ze kterého vytěžil maximum a snížil průběžný stav zápasu na 2:4 z pohledu domácího týmu. „Kluci to tam dobře udělali a já jsem to dostal do brejku, ve kterém jsem jel sám. Hráč mě dojel a já jsem to dal gólmanovi mezi nohy,“ popisuje svoji třetí branku v letošním ročníku extraligy Tomeček. Těsně před střelou byl útočník Energie faulován protihráčem a rozhodčí se chystal vylučovat. V ponechané výhodě ale přišel právě druhý gól Karlových Varů. „Cítil jsem ho, ale myslel jsem jen na to, že si puk udržím a zakončím.“

Karlovarští v letošní sezoně tápou. Z dosavadních čtrnácti zápasů vytěžili pouhých osm bodů a vysněné předkolo play off se jim stále více a více vzdaluje. „Musíme pořád střílet a makat. Začít od obrany a věřit, že nám to do útoku začne padat, že se to změní,“ hledá cestu z krize třiadvacetiletý hráč Energie.

V dalším kole bude hostit Energie západočeské derby a nečeká ji v žádném případě jednoduché utkání. Plzeň je totiž v jednoznačně lepším rozpoložení a navíc v prvním vzájemném střetnutí porazila hráče z lázeňského města 5:1. „Bude to jiné, ale my věříme, že nás to nakopne, a že doma vyhrajeme,“ uzavírá Vojtěch Tomeček 

Sestřih utkání Karlovy Vary - Liberec

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz