Esport hokejová liga: Boleslav si drží vedení, Hradec má první bod

Foto: esporthokej.cz

Je za námi 9. a 10. kolo Esport hokejové ligy ve hře NHL! O zajímavé zápasy nebyla nouze, vždyť branek padalo požehnaně. Krátce před koncem základní části však stále není jasné o tom, které týmy uvidíme v play off.

TOP zápasy 9. kola

Mladá Boleslav – Kometa Brno 9:7  
Mladoboleslavští hráči podstoupili v rámci boje o první místo tabulky další obtížnou zkoušku. V devátém kole Esport hokejové extraligy vyzvali silnou Kometu, se kterou svedli vypjaté zápolení, ve kterém rozhodovaly maličkosti. Jindřich "Jifi23" Fencl nastoupil ve svém zápase proti brněnskému Josefu "Pepcastachurcikovi" Stachurovi, se kterým prohrál 4:5.

Nicméně Roman "Blade" Pilný na svého spoluhráče nenavázal, proti Radkovi "Kumbikovi" Kumberovi prohrál 2:5, jihomoravský tým tak odešel z tohoto utkání bez bodů. „Josef Stachura je jeden z nejlepších Čechů, bál jsem se, že to celkově nedopadne dobře. Jindra mě příjemně překvapil, Stachura je totiž prostě někde jinde," říká po zvládnutém zápase Radek "Kumbik" Kubera.

Třinec – Karlovy Vary 14:10
Utkání se pro Třinec nevyvíjelo vůbec dobře. Jan "Honzicek1992" Buday prohrál v prvním duelu jasně 2:6 s karlovarským Jakubem "Kubiim7" Bláhou. Odpovědnost tedy přilehla na Michaela "Michaela Hetze" Hetzendorfera, který ovšem předvedl koncentrovaný výkon a svého soka Jakuba "Kubina" Černa přestřílel 12:4.

A jaké to bylo jít do utkání za takového nepříznivého stavu? „Cítil jsem odpovědnost a tlak. Otevřel jsem hru a krátce po začátku zápasu jsem převzal otěže, od té doby jsem měl navrch a šel si za výhrou," svěřil se pro hokej.cz Hetzendorfer. 

 Všechny výsledky 9. kola:

TOP zápasy 10. kola

Hradec Králové – Sparta Praha 5:5 
První bod pro Hradec! V zápase proti Spartě šlo východočeskému týmu o to, aby se kromě zisku prvních bodů odlepil ode dna tabulky. To mu nevyšlo, po remíze tam minimálně do dalšího kola setrvá. Jakub "Jackey" Michálek remizoval 3:3 s pražským Filipem "Arcadem" Noskem. Nerozhodný výsledek se urodil i v zápase hradeckého Davida "Willyho9" Voňky, jehož zápas proti Michalu "Mišánkovi" Kolocovi skončil 2:2. 

„Remízu bereme, aspoň nemáme nulu. Jinak bychom samozřejmě chtěli vyhrát, díky čemuž bychom se odlepili ode dna. Jednoduše nikdo nechce skončit poslední," říká David "Willy9" Voňka a naznačuje, že ambice Hradce Králové se úplně nesetkávají s momentálními výsledky. 

Olomouc – Plzeň 2:19
Tak z tohoto zápasu se bude Kohoutům ještě hodně dlouho motat hlava! Plzeňští gameři naprosto rozebrali své soupeře. Dominik "CzechDomin" Humpál deklasoval Tomáše "Indruse" Indru 11:1, načež jeho spoluhráč Pavel "Pikej" Kail nedal šanci Martinu "MattMD43 Hrubešovi a zvítězil 8:1. 

„Co k tomu dodat, naprostá katastrofa. Věděl jsem, že to bude extrémně těžké, nicméně jsem si věřil, že bych proti Plzni (CzechDominovi) mohl urvat nějaký bod. Věděl jsem, že se snaží hrát na brejky a využívá pro to své rychlé hráče. Bohužel obrana celý zápas vůbec nestíhala a skončilo to rozdílem třídy," kaje se Tomáš "Indrus" Indra. 

Šlágr příštího kola

29. března od 20:00 – Vítkovice – Plzeň
V tomhle souboji půjde o všechno. Oba týmy potřebují nutně vyhrát, pokud se chtějí přiblížit kýženému postupu do play off. Ostravský tým se nachází na desáté pozici, plzeňský na osmé. Celky mají stejný počet bodů (12), můžeme se tedy těšit na vyrovnaný zápas, ve kterém budou rozhodovat maličkosti. 

Celý rozpis 11. kola ZDE

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz