Faksa měl při prohlídce potíže. Dáme mu prostor k doléčení, řekl Nedvěd

Foto: Aleš Krecl, Český hokej

11. května 2019, 13:24

Václav Jáchim

(BRATISLAVA, od našeho zpravodaje) Plánovaný start Radka Faksy na mistrovství světa se poněkud zkomplikoval. Hlavní kouč Miloš Říha doufal, že když útočník Dallasu dorazí do Bratislavy už dnes, nastoupí do večerního duelu proti Norsku. Ovšem situaci zkomplikovaly potíže Faksy při výstupní lékařské prohlídce.

Národní tým zatím musí čekat, jak se všechno vyvine. „Faksa měl potíže při zdravotní prohlídce v Dallasu, nakonec jsme se ale domluvili tak, že do Bratislavy přiletí v neděli," řekl pro Českou televizi generální manažer národního týmu Petr Nedvěd.

Faksa dorazí stejný den, jako je očekáván Pavel Francouz. Gólman Colorada žádné trable nehlásí, jeho zapsání na soupisku nic nebrání. U Faksy zatím zůstává otazník, nicméně vedení národního týmu doufá, že hokejista Dallasu také bude moci hrát.

Chvilku to ovšem potrvá, Faksu zlobí rameno. „S ohledem na Radkův zdravotní stav tady dostane prostor k doléčení. Hrál by nejdřív až ve čtvrtek, v zápase proti Lotyšům,“ připomněl Petr Nedvěd.

Česká reprezentace má na oficiální soupisce aktuálně dva brankáře, sedm obránců a 12 útočníků. Dnes před utkáním s Norskem trenérský štáb zapíše Hynka Zohornu, v pátek se dočkal jeho starší bratr Tomáš.

S elitním výběrem jsou v Bratislavě také obránce Petr Zámorský, útočníci Robin Hanzl a David Tomášek. Trio brankářů doplní Pavel Francouz, pokud bude fit i Radek Faksa, a vedení výběru ho dopíše na soupisku, zůstanou do pole poslední dvě volná místa. Jeden z tria Zámorský, Hanzl, Tomášek by se pak do seznamu účastníků šampionátu nedostal...

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz