Fanoušci? Husí kůže, popisuje Kašík. Snad jim začneme dělat radost

Foto: David Peška, hokej.zlin.cz

11. září 2021, 13:43

Lukáš Mihal

Zlín zahájil sezonu bojovným výkonem, a to když v domácím prostředí prohrával s Litvínovem 0:3, ale zápas nevzdal, postupně snížil na rozdíl jednoho gólu. Obrat už ale nedotáhl.

Libor Kašík tři minuty před koncem nezastavil samostatný únik Patrika Zdráhala a jeho tým rázem prohrával o dvě branky, což se ukázalo jako fatální.

První výhru v sezoně tedy slavil Litvínov.

„Hráli jsme opravdu bojovně, ale udělali jsme spoustu zbytečných chyb směrem dozadu," hodnotil Kašík. „Soupeře jsme několikrát nechali ujet. Toto bychom tedy rozhodně v budoucnu neměli dělat, protože to kazí naše dobré výkony."

Litvínov navíc ukázal, že umí využívat přesilové hry – krátce před první přestávkou využil dvě početní výhody a Beranům odskočil.

Zlín naopak nevyužil ani jednu početní výhodu. „To bych takto mohl házet na kluky, ale oni to můžou hodit zpátky na mě, že jsem měl pustit o dva góly méně," komentuje Kašík. „Od toho tady nejsem, jsem tady od toho, abych chytal puky a musím se víc snažit, abych jich do brány pouštěl co nejméně."

„Hráli jsme opravdu bojovně, ale udělali jsme spoustu zbytečných chyb směrem dozadu."

Ševci hned po první přestávce ukázali, že se budou bít. Jejich první branka ale neplatila kvůli tomu, že jeden ze zlínských hráčů překážel Denisovi Godlovi v zákroku.

Úspěšnou trenérskou výzvu zaznamenali také Berani – a nutno podotknout, že hlavně díky Liboru Kašíku, který hned po inkasovaném čtvrtém gólu dával najevo, že by neměl platit.

„Tuto situaci už jsem několikrát viděl, že to nebylo uznáno. Hráč sice nebyl v brankovišti, ale hokejkou mi sáhl do lapačky, čímž mi znemožnil pohyb lapačkou nahoru," popisuje Kašík.

„Chtěl jsem to zahlásit, ale nejprve tomu nikdo nevěnoval velkou pozornost, protože to nešlo vidět. Nakonec jsem rád, že to rozhodčí posoudil tak, jak to posoudil. Dokonce mi potvrdil, že to bylo přesně tak, jak jsem si myslel,“ dodal Kašík.

„Hráč sice nebyl v brankovišti, ale hokejkou mi sáhl do lapačky."

Zlín následně snížil na rozdíl jediného gólu, ale veškerý jeho odpor zlomil ukázkově provedeným únikem Patrik Zdráhal.

„Litvínov hrál perfektně, svůj trend tlačit všechno do brány dneska zopakoval," uznává Kašík. „Měl spoustu střel, z toho si vytvořil ty šance, navíc tam mají šikovné útočníky, kteří mají smrtící střelu. Jednou jsem dostal gól po krásném blafáku, čtvrtý gól zase padl po nádherném zakončení."

Berani kromě první porážky počítají i první ztráty v sestavě. Zápas totiž nedohráli dva zlínští obránci z elitní formace: řeč je o Ondřeji Němcovi a Jiřím Suhradovi. Prvně jmenovaný si při souboji přivodil zranění kolene, druhý jmenovaný dostal hokejkou do obličeje, kvůli čemuž přišel o několik zubů a musel na ošetření. To je hodně velká smůla pro ševce, které trápili časté zranění i v minulé sezoně.

„Měl jsem husí kůži a jsem strašně rád, že lidi tady chodí."

Zlín alespoň může hledat pozitiva díky tomu, že na stadion dorazilo slušných 3 452 diváků, což bylo na atmosféře hned poznat.

„Před zápasem jsem se hodně soustředil a okolí jsem moc nevnímal. Když jsem ale stál krátce před úvodním buly v brankovišti, tak ten pocit, když se začalo skandovat, byl neuvěřitelný. Měl jsem husí kůži a jsem strašně rád, že lidi tady chodí, že nám fandí. Doufám, že jim začneme dělat radost,“ zakončil Kašík.

Foto: David Peška, hokej.zlin.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz