Fanoušci v Plzni byli fantastičtí, hlásí Will. Do Ruska už nepoletí

Foto: Aleš Krecl, Český hokej

13. prosince 2019, 8:58

Adam Bagar

Brankář Roman Will natáhl vítěznou sérii v českém národním týmu, v pikantním souboji na ledě mateřské Plzně pomohl 23 zákroky k vítězství 4:3 v prodloužení nad Finskem a po utkání zářil radostí.

„Myslím, že jsme odehráli výborný zápas a byli lepším týmem. Jsem moc rád, že jsme to před domácími fanoušky zvládli. Byli jsme hodně aktivní a dodržovali, co jsme chtěli hrát,“ pokyvuje spokojeně sedmadvacetiletý gólman, jenž inkasoval gól na 3:3 až v čase 59:12.

Národní tým odehrál parádní první třetinu, ale v závěru neudržel dvougólové vedení. „Finové mají výborný mančaft. Samozřejmě nikdo nechce, abychom dostávali góly... Nějaký tečovaný kotouč nebo nějaká chyba, to se zkrátka v hokeji stává,“ má jasno Roman Will.

Čeští hokejisté se nesložili, naopak drama rozsekli už po třiadvaceti sekundách z prodloužení. Svou druhou trefou v utkání rozhodl Lukáš Sedlák. „Super, že jsme na to hned odpověděli, do prodloužení nastoupili sebevědomě, rychle to ukončili a brali výhru,“ těší ho.

Gólman švédského Rögle natáhl vítěznou sérii v národním týmu, slavil ve všech dosavadních čtyřech utkáních, která odchytal. „Je to příjemné, za výhry jsem moc rád, ale každý zápas, co jsem chytal, kluci hráli skvěle a pomáhali jsme si,“ chválí Will své spoluhráče.

Zápas v mateřském klubu byl pro něj speciální. „Ale nervózní jsem nebyl, snažil jsem se na to vůbec nemyslet,“ přiznává s tím, že na plzeňském ledě se mu příliš nedaří. „Od doby, co jsem odešel z Plzně, se mi tady nikdy nedařilo. Tentokrát to však dopadlo dobře.“

I díky fanouškům, kteří vytvořili parádní atmosféru. „Lidi v Plzni byli fantastičtí, přivítali nás a tleskali po utkání. Bylo to super, pomohlo mi to,“ líčí Will. V publiku měl i řadu známých. „Hlavně rodinu, rodiče byli pyšní, pro ně to byl možná ještě větší zážitek,“ usmívá se.

Na Channel One Cupu už Roman Will svou parádní bilanci v dresu národního týmu nerozšíří, trenéři v Moskvě vsadí na Marka Langhamera a Šimona Hrubce. „Já se vracím do Švédska, ale i kdybych tady byl jen na tréninky, tak jsem nadšený,“ uzavírá upřímně Will.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz