Fantom Lukáš vychytal Spartu v O2 areně i podruhé! Krádež se vším všudy, usmívá se

Jan Lukáš | Foto: Daniel Klement, hc-olomouc.cz

1. března 2023, 9:10

Petr Pavlík

Těžko byste hledali většího strůjce vítězství na Spartě než právě brankáře Jana Lukáše. Byť je to už delší dobu, ale gólmana, který spojil v minulosti svou budoucnost právě se Spartou. Talentovaný muž s maskou čapající už několikátou sezonu za Olomouc i tentokrát doslova deptal sparťanské střelce a zejména díky němu Hanáci porazili Spartu i potřetí v sezoně, navíc dvakrát na jejím ledě. Jednou byl v brance zkušenější Branislav Konrád, ve zbylých dvou případech právě Jan Lukáš.

Ten si v celém průběhu utkání, zejména ve druhé polovině, připsal na své konto hned několik důležitých zákroků, kdy už to kolikrát vypadalo, že bude překonán.Jenže současná olomoucká jednička potvrdila svoje nesporné kvality.

„Proč jsme porazili Spartu hned třikrát v sezoně? Kdybych to věděl, určitě bych hned odpověděl. Nevím, těžko říct. Myslím si ale, že se celkově dokážeme proti takovým velikánům, jako je třeba Sparta, víc vyhecovat nebo koncentrovat,“ hledal slova po svém fantastickém představení v modrém půlkruhu.

Hanáci přestříleli Spartu v první třetině, jinak ve zbytku utkání měli střelecky a možná i herně navrch hlavně Pražané.

„Taková výhra je pro nás obrovská vzpruha.“

„Taková výhra je pro nás obrovská vzpruha. Aby taky ne, porazit tak silného soupeře. Je to super pocit. Prostě taková krádež se vším všudy. (usmívá se) Možná nás trochu podcenili nebo něco podobného, nevím. To je ale teď jedno. Hlavně, že jsme vyhráli a máme dva body,“ liboval si.

„Musíme takhle hrát dál a je jedno, kdo zrovna z naší sestavy vypadne. Je to naše hra, kterou musíme neustále vylepšovat i směrem k blížícímu se play off. I když vypadnou důležití hráči, hra, pokud bude dobrá, nese své ovoce,“ naráží Lukáš na fakt, že Olomouci v Praze chybělo hned jedenáct hráčů základní sestavy!

„Myslím si, že když mužstvo má víc zraněných kluků, tak se dokáže ještě víc semknout. Věděli jsme, že nemáme co ztratit. Hráli jsme výborně, kluci byli obětaví, padali do střel, prostě paráda,“ dodal s úsměvem olomoucký fantom.

Lukáš zaznamenal celkem čtyřiatřicet úspěšných zákroků, když za svá záda pustil jen jediný kotouč, konkrétně ve druhé třetině z hokejky kapitána domácích Michala Řepíka.

„Hráli jsme výborně, kluci byli obětaví, padali do střel, prostě paráda.“

„Cítil jsem se dobře. Kluci mi navíc pomohli v obranném pásmu, což byl klíč k úspěchu. Poté se k nám v některých situacích přiklonilo i štěstí, to k tomu zkrátka patří. Musíme si to udržet i v dalších zápasech,“ věří Lukáš.

Stihnou se dát aktuální marodi dohromady před play off? „Já doufám, že jo. Play off si chtějí všichni zahrát. Máme se rozhodně na co těšit,“ uzavírá.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz