Favorit na zlato? No... Kanada do Rigy pošle výběr mladíků

Foto: iihf.com

13. května 2021, 16:33

Marek Hedbávný

Ještě to není oficiální, ale vše nasvědčuje tomu, že kanadská soupiska, která nechtěně unikla na sociální sítě, se velmi brzy potvrdí.

Brankářskou trojici vytvoří talent Michael DiPietro a pak dvojice gólmanů z Arizony: Darcy Kuemper a Adin Hill. Kuemper bude jednou z mála skutečných hvězd na soupisce Kanady.

Většinu kádru totiž tvoří mladíci.

Nejzkušenějším obráncem je Colin Miller. V NHL už si udělali slušné jméno i Troy Stecher, Mario Ferraro nebo Sean Walker. Zbytek defenzivy doplní hráči ročníku 1999 a mladší: Kevin Bahl, Nicolas Beaudin, Braden Schneider a potenciální jednička příštího draftu Owen Power.

Tahounem útoku bude Adam Henrique. Dost zkušeností mají také Brandon Pirri nebo Connor Brown. Mezi lídry by měli patřit rovněž Andrew Mangiapane s Nickem Paulem. Ve hře je ještě možný přílet Drakea Bathersona.

Jinak ale Kanada do ofenzivy nominovala, podobně jako v obraně, spoustu hráčů z nastupující generace: talent rozhodně nelze upřít Gabrielu Vilardimu nebo Colemu Perfettimu. 

Výběr javorového listu se na posledních pěti světových šampionátech hned čtyřikrát dostal do finále, z toho dvakrát získal zlatou medaili.

Letos to ale bude mít vzhledem k omlazené sestavě o něco složitější.

Na druhou stranu – mladická touha kolikrát dokáže divy.

Předpokládaná nominace Kanady na MS

Brankáři: Darcy Kuemper (Arizona, NHL), Adin Hill (Arizona, NHL), Michael DiPietro (Utica, AHL).

Obránci: Braden Schneider (Hartford, AHL), Sean Walker (Los Angeles, NHL), Mario Ferraro (San Jose, NHL), Nicolas Beaudin (Chicago, NHL), Owen Power (Michigan, NCAA), Colin Miller (Buffalo, NHL), Troy Stecher (Detroit, NHL), Kevin Bahl (Binghamton, AHL).

Útočníci: Justin Danforth (Podolsk, KHL), Brandon Hagel (Chicago, NHL), Connor Brown (Ottawa, NHL), Maxime Comtois (Anaheim, NHL), Michael Bunting (Arizona, NHL), Andrew Mangiapane (Calgary, NHL), Cole Perfetti (Manitoba, AHL), Gabe Vilardi (Los Angeles, NHL), Adam Henrique (Anaheim, NHL), Nick Paul (Ottawa, NHL), Liam Foudy (Columbus, NHL), Dillon Dubé (Calgary, NHL), Jaret Anderson-Dolan (Los Angeles, NHL), Brandon Pirri (Rockford, AHL).

Foto: nhl.com

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz