Ústupky Bílých Tygrů! Někteří šli s platem dolů o víc než polovinu

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

31. března 2020, 15:51

Adam Bagar

Bílí Tygři letos už pošesté získali Prezidentský pohár a s velkými ambicemi vyhlíželi vyřazovací boje, ale místo nich stejně jako další extraligové kluby čítají ztráty z předčasně ukončené sezony.

„Hokej jako takový se zastavil ze dne na den a mnohé plánované příjmy si můžeme škrtnout. Zásadní pomoc, co se náhrady škod týká, nemůžeme čekat od nikoho. I přesto, že první vládní vyjádření vypadala relativně příznivě, nyní je situace zcela jiná a podpora v tomto směru bude v zásadě nulová,“ říká prezident klubu Petr Syrovátko.

„V kabině jsme se dohodli, že finanční ústupky z našich kontraktů jsou dobrou cestou, jak pomoci našemu klubu.“

„Proto jsme přistoupili k okamžitým opatřením, a to včetně jednání se všemi hráči napříč celým klubem, realizačními týmy i zaměstnanci. Dohodli jsme se na tom, že sezona 2019/2020 byla ukončena předčasně už v průběhu měsíce března a dojde tedy k platovým úpravám. Každý musel učinit nějaké ústupky,“ prozrazuje Syrovátko.

„Chtěl bych všem zúčastněným za průběh jednání poděkovat, protože mnoho hráčů a trenérů muselo zcela zásadně ustoupit ze svých standardů. U hráčů se poměr snížení platů percentuálně liší dle výše jejich kontraktů, ale s některými z nich jsme se domluvili na víc než padesátiprocentním snížení jejich stávajících odměn,“ dodává.

Přímých jednání s vedením libereckého klubu se zúčastnili kapitán Petr Jelínek i oba asistenti Ladislav Šmíd a Michal Birner. „V teto situaci je pro nás důležité především zdraví nás všech a je jasné, že musí přijít nezbytná opatření, aby náš klub mohl v nejbližších měsících fungovat dál,“ shodují se všichni tři zkušení hokejisté Bílých Tygrů.

Ti si dobře uvědomují, že předčasně odpískaný ročník pro klub znamená velké finanční ztráty. „V kabině jsme se dohodli, že finanční ústupky z našich kontraktů jsou dobrou cestou, jak pomoci našemu klubu. Nebyla kolem toho žádná velká jednání. Všichni si přejeme nastoupit v nové sezóně v dresu s Tygrem na prsou,“ má jasno Šmíd.

„Jsme odhodláni se s tím vším porvat jako správní Tygři! Přes všechny překážky jsme připraveni bojovat o udržení námi vybudované profesionální organizace.“

V Liberci věří, že těžké časy zvládnou. „Jsme odhodláni se s tím vším porvat jako správní Tygři! Přes všechny překážky jsme připraveni bojovat o udržení námi vybudované profesionální organizace. Usilovat o udržení trenérského a kvalitního hráčského kádru, abychom mohli bojovat o ten vysněný „druhý“ pohár v té následující sezoně.

Chtěl bych poděkovat všem partnerům klubu, hráčům, trenérům a také fanouškům. Všichni prokazují velkou solidaritu s Bílými Tygry. Díky za tuto soudržnost, podporu a patriotismus i přesto, že musíme každý v rámci svých starostí něco obětovat. Nyní se ukáže, jak opravdový tým jsme,“ uzavírá ve svém prohlášení Petr Syrovátko.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz