Fotka na památku, trénink a týmová večeře. Jak Češi ladili na Švýcary

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

15. května 2017, 14:28

Václav Jáchim

(PAŘÍŽ, od našeho zpravodaje) Po skalpu Francie měli čeští hokejisté poslední volný den, který patřil do programu bojů v základních skupinách šampionátu. Tím dalším bude středa, krátce před startem klíčového čtvrtfinále. Reprezentanty předtím čeká ještě duel proti Švýcarsku, který rozhodne o tom, z jaké pozice do play off půjdou. Pondělí vyplnil krátký trénink, v podvečer zamíří mužstvo na týmovou večeři. A už má také fotku na památku pro potřeby Mezinárodní hokejové federace.

Jde o tradiční akci, rozdělenou na etapy. Hokejisté se jednotlivě fotí hned po příjezdu na mistrovství světa, jejich portréty jsou pak k vidění na stránkách IIHF nebo třeba v televizní grafice. Společný snímek pořizují fotografové až v závěru základních skupin, Češi využili v podstatě poslední možný termín. Také proto přišli na led vedlejší haly o něco dřív, než bývá obvyklé.

Manažer Milan Hnilička a tiskový mluvčí Zdeněk Zikmund organizovali, kam si má kdo sednout či postavit. Jde o to, aby všichni výškově a esteticky ladili. Do první řady mířili samozřejmě trenéři, manažeři a opory týmu, jako jsou Jakub Voráček, Tomáš Plekanec, Radko Gudas, Michal Kempný nebo brankáři Petr Mrázek s Pavlem Francouzem.

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

Bývá kolem toho občas zábava. Jaromír Jágr před lety vozil po ledě židli s docentem Pavlem Kolářem, sem tam došlo na humorné až komické legrácky. Tentokrát akce proběhla bleskově, záhy se reprezentanti převlékli a absolvovali zhruba půlhodinový trénink. Sestava se nemění, ustálila se ve složení, jaké bylo k vidění během duelu s Francií. Následně hokejisté podstoupili mediální aktivity, někteří zašli do posilovny. Odpoledne každý trávil podle svého.

Prosluněnou Paříž už většina hráčů poznala v minulých volných dnech, večer bude celý tým pohromadě. Podobně jako minulou neděli míří elitní výběr na společnou večeři do jedné z místních restaurací. "Jdeme všichni, i s trenéry a členy realizačního týmu. Bude to pěkná chvíle, která přispěje k týmové soudržnosti," povídá Roman Červenka. Tahle tradice funguje na šampionátech delší dobu, kdysi takhle vyráželi společně Jágr, Eliáš a spol v Bratislavě 2011. Týmové akce jsou od té doby pravidlem.

V Paříži je z čeho vybírat, na své si přijdou milovníci kvalitní gastronomie. "Jelikož hraju ve Švýcarsku, tak francouzskou kuchyni samozřejmě znám. Vyhovuje mi, je tady spousta dobrých restaurací," zmiňuje Červenka. Jednu zkušenost už hráči za sebou mají, třetí večer na turnaji strávili podobně. "Bylo to fajn, dobře jsme se najedli. Já si vybral steak, ale měli jsme několik předkromů. Místní chodí na večeře později,my tam byli v podstatě první, personál se nám mohl věnovat," říká Čerrvenka. Co dobrého si objedná dnes? "Uvidím. Jídlo mám rád, záleží podle nálady, chuti a na situaci," usměje se závěrem.

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz