Frka si nikdo nevybral, Detroit ho poslal na farmu: Chci hlavně hrát

15. února 2019, 9:34

Adam Bagar

Martin Frk míří z Detroitu na farmu do Grand Rapids v nižší AHL. Red Wings českého útočníka ve středu zařadili na listinu volných hráčů, odkud si jej ale jiný klub NHL nevybral.

Martin Frk má v organizaci uzavřen jednocestný roční kontrakt s příjmem 1,05 milionu dolarů, stejnou částku tak bude brát i během svého působení u Griffins. Těší se na zápasy, v Detroitu totiž v probíhající sezoně moc šancí nedostal.

Frk v letošní sezoně odehrál za Detroit jen 25 zápasů

„Je to skvělý člověk, který pracuje v tréninku extrémně tvrdě. Rozhodovali jsme se ale zápas od zápasu a v sestavě často chyběl,“ hlásí trenér Detroitu Jeff Blashill na adresu Čecha, jenž sehrál jen 25 zápasů a zapsal v nich pět bodů.

„Chci hlavně hrát. Tato sezona pro mě byla zatím děsná. Chci si užívat hokej a ne vysedávat na tribuně. Trvalo to hodně dlouho a těším se, že budu hrát,“ prozrazuje pětadvacetiletý útočník v rozhovoru pro klubové stránky Red Wings.

„Chci hlavně hrát. Tato sezona pro mě byla zatím děsná. Chci si užívat hokej a ne vysedávat na tribuně. Trvalo to hodně dlouho a těším se, že budu hrát.“

Frka před startem sezony přibrzdilo i zranění. „Když jste mimo, nahradí vás někdo jiný, a když hraje dobře, skončí to takhle. Snažím se být každý den připravený na svou příležitost. A když ji dostanu, chci předvést to nejlepší, co umím.“

Detroit jej draftoval v roce 2012, ale NHL si v jeho dresu zahrál až v minulém ročníku. Debut v soutěži už však měl za sebou z Caroliny, za kterou naskočil do dvou utkání. Celkem má v NHL na kontě 95 startů a 30 bodů s bilancí 12+18.

Foto: Instagram Martin Frk

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz