Gól od Čiliaka? Chtěl jsem ho trefit, říká Ölvecký. Pirátům dal křídla

Foto: piratichomutov.cz

8. března 2016, 20:46

Václav Jáchim

Dispečerem chomutovské ofenzivy je Roman Červenka, který byli ve druhém duelu předkola s Kometou hodně vidět. Zdatně se mu ovšem vyrovnal také Peter Ölvecký. Slovenský útočník přišel k Pirátům v průběhu sezony z Vítkovic- a znamenal dobrou volbu. Buldok se zkušenostmi z NHL odmaká hromadu černé práce, v ostré bitvě s Kometou byl zároveň hodně produktivní. Nejprve měl podíl na vedoucí trefě Červenky, ve 38. minutě přidal gól sám. Udělal to chytře: když mu zmařil nájezd Marek Čiliak, Ölvecký si za brankou počkal a pak vystřelil tak šikovně, že napálil brněnského gólmana do zad, načež kotouč zaplul do klece.

Byla to pohotová akce, v jinak dramatické a hodně fyzicky náročné bitvě balzám pro hokejové labužníky. Ölvecký předvedl perfektní předvídavost a chytrost. "Viděl jsem, že brankář nestojí u tyčky. Chtěl jsem ho trefit do betonu, což se mi povedlo. Puk se odrazil do brány," kvituje spokojeně. Zajímavé zakončení někdy vydá víc než ostrá pumelice z prostoru mezi kruhy, na kterou se brankář stihne připravit.

Slovenský reprezentant zachoval chladnou hlavu, což mělo ohlas nejen u publika, ale také u spoluhráčů a trenéra Růžičky. "Kluci v kabině říkali něco o vyčůranosti," usměje se Ölvecký. "Né, já už neměl co udělat jiného. Sice jsem viděl, že tam někdo nabruslil, ale zkusil jsem vystřelit a je super, že to vyšlo." Skórovat mohl už chviličku předtím, urostlý útočník si pohotově přikopl kotouč a najížděl sám na Čiliaka. Jenže neuspěl. "Obránce mě stíhal, já si to hodil na forhend, ale už to neměl jak zvednout," dodává.

Konec akce ovšem zvládl na jedničku. "Šel jsem z trestné, podle mě to bylo přísné vyloučení - ani nevím, co jsem udělal. V duchu jsem si řekl, že by bylo dobré odpovědět gólem. Bylo to důležité, za stavu 2:0 se hraje lépe, než když vedete jen 1:0." Kromě velmi důležitého gólu přidal Ölvecký i nahrávku na vedoucí trefu Červenky. "Samozřejmě, těší mě, že jsem jedna plus jedna. Ale hlavní je vítězství. Vyhráli jsme, do Brna jedeme s náskokem."

Jak zněl úkol Pirátů do druhé bitvy? "Říkali jsme si, že musíme být opatrní a soupeře k ničemu moc nepouštět. Od začátku jsme podle mě byli lepší, měli víc šancí. A  naštěstí jsme dali první gól, což nám dost pomohlo." Zatímco první duel série zmákli Krušnohorci díky dvěma trefám Skinnera, přičemž předtím dlouho prohrávali, tentokrát dokráčeli k radosti jistěji. "Myslím, že jsme hráli dobře střední pásmo. Oni sice měli nějaké šance, ale náš brankář to pochytal. O tom je hokej, o tom je play off. Někdy rozhoduje jeden dva góly," připomíná.

Chomutov se ujal vedení 2:0 na zápasy, má slušný náskok, ovšem ve čtvrtfinále ještě není. Na druhou stranu teď platí, že v odvetách musí zabrat Kometa, Piráti mohou hrát s mnohem větším klidem. "Domácí zápasy nám celou sezonu vycházely. Je super, že to platí dál. Potvrdili jsme to, teď musíme zabrat venku," velí někdejší útočník Minnesoty nebo Nashvillu. Cítí, že se soupeření vyvíjí správným směrem, nicméně Piráti stále nic jistého nemají. "Jsme blíž než oni, ale vždycky postupuje ten, kdo vyhraje poslední zápas. Jedno vítězství ještě potřebujeme," uzavírá.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz