Gól, výhra a premiéra s céčkem. Se Zlínem jsme to odmakali, těší Jánošíka

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

29. listopadu 2021, 11:29

Adéla Kvapilová

Souboj pátého týmu s posledním. Favorizovaní Bruslaři to ale neměli vůbec jednoduché. Zlínští se po reprezentační pauze vrátili ve formě a po dvou výhrách chtěli ve vítězné jízdě pokračovat. Jenže stejný záměr měla i Mladá Boleslav, která naopak toužila po odčinění poslední porážky s Energií. Navíc na soupisce Středočechů došlo ke změnám a v roli kapitána se objevil Adam Jánošík.

Počátek vyšel lépe favorizované Mladé Boleslavi, která po dvou periodách vedla už 3:0. Avšak Berani se nevzdávali a v závěru začali trkat. „Nebyl to jednoduchý zápas, ale už od začátku jsme si šli za vítězstvím. Důležité bylo, že jsme odskočili na tři góly, potom se nám lépe dýchalo. Jsme moc rádi, že jsme to zvládli,“ raduje se z vítězství 3:1 nad Zlínem obránce Bruslařů Adam Jánošík.

Berani zatím stále hledají náboj, který by je vyšvihl do vyšších příček tabulky. Po reprezentační přestávce už to vypadalo, že se blýská na lepší časy. Po neúspěších získali během dvou zápasů pět bodů. Nejprve porazili Olomouc, poté si vyšlápli na aktuální lídry, třinecké Oceláře.

Jenže v utkání s Mladou Boleslaví znovu narazili. „Tato mužstva hrají o život a hrají výborně. Musím jim dát kredit, že odehráli výborný zápas. Extraliga je opravdu vyrovnaná. Necítíte rozdíl, jestli hrajete s prvním týmem, nebo s týmem na konci,“ přiznává boleslavský bek.

„Tato mužstva hrají o život a hrají výborně."

Výhra byla o to cennější. Bruslaři se oklepávali z pátečního smolného zápasu v Karlových Varech, kde během závěrečných osmi minut obdrželi tři branky a ztratili naději na bodový zisk.

„Určitě jsme to měli v hlavách, ale chtěli jsme vyhrát a jsme rádi, že se nám to podařilo,“ sděluje Jánošík. A k momentálním herním výkyvům Středočechů dodává: „Není to jednoduché, takové výkony bychom nechtěli předvádět. Ale je to tak. Důležité je, že se vždy vrátíme silnější. Výhra byla velmi důležitá. Skvěle jsme to odmakali.“

Právě on pro toto utkání, z důvodu zranění kapitána Martina Ševce, získal od trenérského dua Rulík–Patera důvěru a oblékl dres s céčkem na hrudi. „Dozvěděl jsem se to těsně před zápasem. Je to pro mě čest a těší mě, jak k tomu všichni přistoupili. Navíc se mi první zápas v roli kapitána podařilo vyhrát, tak z toho mám radost,“ usmívá se.

Ke své kapitánské premiéře u Bruslařů přidal ještě gól na 2:0, který se nakonec stal gólem vítězným.

„Je to pro mě čest a těší mě, jak k tomu všichni přistoupili."

Specifický nádech měl duel i pro fanoušky. Kromě toho, že z důvodu nových epidemických opatření mohlo být na tribuně maximálně tisíc lidí, nastoupili v modrožlutém dresu dva exboleslavští hráči. Na začátku října odešli na hostování k Beranům do konce sezony útočníci Oscar Flynn a Adam Zbořil, opačným směrem putoval tehdejší kapitán Zlína Tomáš Fořt.

Hecování ale mezi bývalými spoluhráči neproběhlo. „Soustředili jsme se na sebe. Všiml jsem si, že kluci hrají výborně a jsem rád, že se jim tam daří,“ chválí dvojici forvardů slovenský obránce.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz