Góly TELH: Adamského vikýř, rychlík Sýkora nebo šikovná teč Tona

Foto: Marian Ježowicz, hcocelari.cz

26. února 2016, 22:14

Ladislav Vácha

Čtyřiatřicet vstřelených branek nabídlo 49. kolo Tipsport extraligy a sluší se podotknout, že mezi nimi nechyběly učebnicové exempláře! Nenechte si ujít parádní sólo pardubického kapitána Petra Sýkory, fikanou teč Petra Tona, třinecký ťukes se stylovou tečkou Tomáše Plíhala, nádhernou dělovku Martina Adamského a šikovnost při zakončení v podání kanonýra Romana Červenky.

Adamský krásně vymetl šibenici (TRI – SPA 2:3sn)

Třinec sice doma nabral se silnou Spartou dvoubrankové manko, ale vybroušenou trefou snížil v 17. minutě na nejtěsnější rozdíl. Tomáš Plíhal přihrál Vladimíru Draveckému, který po pravé straně zavezl puk do útočného pásma, sjel si na osu hřiště a přihrál Martinu Adamskému. Matador Ocelářů si vybruslil do levého kruhu a nádhernou zápěstní střelou vymetl protější růžek brány! Gólem tak načal svou osmou stovku extraligových startů.

Plíhal vystřihl luxusní kličku (TRI – SPA 2:3sn)

Také druhý gól Slezanů, jímž vyrovnali na 2:2, spadl do kategorie excelentních! Vladimír Dravecký dojel v útočném území puk a v jeho rohu šikovnou zpětnou nahrávkou za sebou našel Vladimíra Svačinu. Kombinace druhého třineckého útoku pokračovala dál, když obdržel pěknou nahrávku před brankovištěm Tomáš Plíhal. Ten naplno zúročil své cenné zkušenosti, když chytře objel brankáře Taylora a v pádu skóroval. Dokonalá akce, jež vyšachovala soupeřovu defenzivu!  

Sýkora jako rozjetý šinkanzen (PCE – LIT 2:1)

Pardubice hostily v domácím prostředí Litvínov a důležitou bitvu nakonec zvládly. Severočechy srazily do kolen druhou brankou, která sála za to! Při hře 4 na 4 sebral soupeři puk kapitán Dynama Petr Sýkora, brzy nabral velkou rychlost a samostatný únik zakončil pohádkově, když gólmanu Petráskovi nedal vůbec žádnou šanci stylovým forhendovým blafákem.

Ton tečoval parádní zadovku (CHM – KOM 5:2)

Do Chomutova přijela Kometa, která chtěla navázat na výhru nad Třincem. A začala skvěle, ve 12. minutě otevřela gólový účet zápasu. Jan Hruška přetlačil protihráče a z okraje levého kruhu vykouzlil úchvatnou zadovku do prostoru mezi kruhy. Tam už číhal připravený Petr Ton a zblízka ranou z voleje propálil brankáře Kristana. S tímhle nešlo dělat zhola nic! 

Červenka využil minimum prostoru (CHM – KOM 5:2)

Piráti se soupeřem srovnali krok a ve třetí periodě se radovali z vítězné branky. A byl to špičkový kousek! Marek Račuk zachytil kotouč ve středním pásmu a přihrál ho k útočné modré čáře Marku Tomicovi. Zkušený útočník ho mazaně ještě prostrčil na Romana Červenku, kterému vůbec nevadilo, že měl kolem sebe na zakončení málo prostoru. Ze své hole vypustil smrtící projektil a brankář Čiliak nestihl zareagovat.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz