Góly TELH: Koblasova narážečka, držadlo Dostálka a šibal Polanský

Foto: Michal Eger, hc-kometa.cz

11. března 2016, 22:01

Ladislav Vácha

Paráda, paráda, paráda! Tipsport extraliga znovu potěšila své fanoušky vydatnou porcí výstavních gólů, a to jak v play off, tak i v bojích o umístění. Mrkněte se na vykutálenou fintu třineckého špílmachra Jiřího Polanského při samostatném úniku, skvostnou nahrávku Dmitrije Moni před prázdnou bránu Davidu Tomáškovi, oku lahodící narážečku Petra Koblasy, kuriózní přesný zásah držadlem hole z dílny brněnského útočníka Vlastimila Dostálka a chirurgicky přesnou dělovku chomutovského forvarda Davida Květoně.

Polanský zmátl holí Kašíka (TRI – ZLN 4:3)

Klep, klep, klička, gól! Třinec v domácím prostředí ztrácel proti Zlínu jednu branku, ale o vyrovnání se postaral na konci druhé třetiny netradičním samostatným únikem Jiří Polanský. Martin Adamský mu poslal hezkou nahrávku a zkušený bombarďák Ocelářů pelášil sám na gólmana Kašíka. Maskovanou oporu ševců dokonale zmátl, když dvakrát klepl holí kolem puku, přehodil si ho na forhend a pohodlně skóroval do odkryté brány.

Tomášek profitoval z krásného pasu (KVA – PCE 2:3)

Pardubice vlétly do důležitého zápasu v Karlových Varech jako uragán a v 5. minutě vedly už o dva góly. Východočeši sice nevyužili přesilovou hru, ale usadili se v útočném pásmu. Dmitrij Monja na sebe navázal pozornost soupeře, elegantně si obhodil v levém kruhu protihráče a adresoval lahůdkový pas jako na zlatém podnosu Davidu Tomáškovi. Talentovaní mladík Dynama už měl před sebou prázdnou bránu, jíž neomylně trefil. Klobouk dolů! 

Koblasa vystřihl bravurní narážečku (KVA – PCE 2:3)

Energie už měla tříbrankové manko, ale nesložila zbraně a zápas pořádně zdramatizovala po nádherné trefě! Petr Koblasa nahrál za bránu Lukáši Vránovi a okamžitě sprintoval před brankoviště. Jeho parťák mu kotouč narazil zpět a šikovný útočník už neměl žádný problém s tím, aby z první doklepl kotouč za záda bezmocného brankáře Maxwella.

Dostálek skóroval držadlem hokejky (KOM – CHM 3:4)

Kometu doma dvakrát nerozhodilo, že Chomutov dvakrát vedl, a v 19. minutě už znovu svítil na tabuli nerozhodný stav. Adam Raška předal puk Tomáši Malcovi, jenž si vyjel do levého kruhu a bekhendem posunul kotouč před soupeřovu bránu. Tam sice po souboji se svým strážcem padal na led Vlastimil Dostálek, ale šťastně držadlem hole dopravil hrací předmět k radosti celé arény do sítě. Celou situaci dlouho zkoumal videorozhodčí, ale nakonec bylo vše v rámci pravidel. To byla opravdu kuriózní trefa! 

<

Květoň vypustil přesnou bombu (KOM – CHM 3:4)

Netrvalo to ale dlouho a Piráti opět překlopili na začátku třetí periody pomyslné misky vah zpět na svou stranu. Brňané zahodili velkou příležitost, po čemž získal kotouč David Květoň. Člen druhého útoku Růžičkova souboru rozkmital své rychlé nohy, jako neřízená střela se vřítil do útočného území a z levého kruhu vypustil po mohutném nápřahu tvrdou dělovku. Kus černé gumy prosvištěl vzduchem a neomylně zapadl do protější šibenice. Úchvatný projektil, tohle se snad ani lépe trefit nedalo!

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz