Góly TELH: Laciný gól Machovského, jízda Ordoše či narážečka Havlíka

Foto: Jan Čech, hcskoda.cz

19. listopadu 2016, 13:50

Ladislav Vácha

Kuriózní góly, vynikající kombinace i skvostné individuální akce. To vše nabídlo 22. kolo Tipsport extraligy. Podívejte se na gól z dálky v podání Jana Výtiska, který plzeňského gólmana Machovského zaskočil nahozením z vlastní modré čáry, povedený blafák Tomáše Rachůnka, dechberoucí souhru Třince s gólovým volejem Vladimíra Rotha, výstavní sólo libereckého mladíka Jana Ordoše a šikovnou narážečku Ladislava Havlíka s Tomášem Rolinkem.

Výtisk skóroval z vlastní modré čáry (PLZ – VIT 3:5)

Plzeňský gólman Matěj Machovský je známý tím, že dokáže oslnit úžasnými zákroky, ale také občas předvede pořádnou minelu. Názorně to ukázal zápas, v němž Západočeši hostili Vítkovice. Jan Výtisk přebral puk od Lukáše Kováře a od vlastní modré čáry nahodil kotouč na soupeřovu bránu. Maskovaný muž v brankovišti Škody situaci podcenil, kotouč před ním nečekaně skočil a pod lapačkou mu k údivu všech v Home Monitoring Aréně propadl až za záda. Neuvěřitelný gól, který se jen tak nevidí!

Rachůnek vystřihl bravurní blafák (LIT – KVA 2:1p)

Poslední Karlovy Vary začaly na "horkém" ledě Litvínova skvěle a už za 29 sekund hry slavily překvapivé vedení. A to díky překrásné brance! Tomáš Dujsík z obranného pásma načasoval na útočnou modrou čáru geniální pas do jízdy Tomáši Rachůnkovi, jenž si výborně položil gólmana Januse a po vzorně provedeném blafáku propasíroval kus černé gumy mezi jeho betonem a bližší tyčkou až do sítě. To byla vskutku milimetrová práce!

Roth vyprodukoval smrtící volej (TRI – ZLN 7:1)

Třinec si doma proti Zlínu otevřel střelnici a soupeři nadělil potupnou sedmičku. Za připomenutí určitě stojí jeho druhý vstřelený gól, který stál opravdu za to! Tomáš Linhart předložil dobrý pas na pravé křídlo Kamilu Krepsovi, který se elegantní kličkou zbavil protihráče před sebou a našel v levém kruhu hůl Vladimíra Rotha, jehož střela z voleje přehodila padajícího gólmana Kašíka. Krásný hokejový moment!

Ordoš se zaskvěl špičkovým sólem (LIB – MHK 2:1)

Liberec se před svými fanoušky do Mountfieldu s chutí zakousl a už v 10. minutě odskočil soupeři do dvougólového trháku. Vladimír Svačina předal puk Janu Ordošovi, jenž v obranném území rozkmital své rychlé nohy, po pravém křídle se protáhl až do útočné zóny, dlouhým obloukem se zbavil Stanislava Dietze a z levého kruhu chladonkrevně zavěsil pod břevno. Úchvatná individuální akce!

Havlík udeřil po hezké narážečce (PCE – MBL 2:3)

Rozjeté Pardubice chtěly vzrůstající formu potvrdit na svém ledě proti Mladé Boleslavi a na konci první půlky zápasu vedly po vybroušené kombinaci už 2:0. Ladislav Havlík se v rohu útočného pásma ujal puku a vzápětí nahrál za bránu Tomáši Rolinkovi. Velezkušený hokejista mu šikovným prasem před brankoviště vrátil kotouč zpátky a obránce Dynama po luxusní narážečce zblízka střelou z první nechytatelně zavěsil pod horní tyčku. Nádhera!  

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz