Góly TELH: Luxusní blafák Petružálka, otočka Jelínka či angličák Doudery

Foto: Marian Ježowicz, hcocelari.cz

28. ledna 2017, 9:47

Ladislav Vácha

Tipsport extraliga ve svém 42. kole znovu nezklamala, fanoušci se opět mohli radovat z krásných gólů. Podívejte se na učebnicové sólo Jakuba Petružálka s výborným blafákem na konci, nechytatelnou pumelici z voleje v podání ostrostřelce Dominika Kubalíka, prvotřídní angličák třineckého beka Milana Doudery, elegantní teč Michala Dragouna přímo ze vzduchu a ukázkovou trefu Petra Jelínka po bleskové otočce.

Hezká Jelínkova trefa z otočky (SPA – LIB 4:3sn)

Sparta hostila v rámci reprízy finále minulé sezony Liberec a o zajímavé momenty rozhodně nebyla nouze. Bílí Tygři prohrávali už 0:2, ale svou ztrátu dokázali smazat a ve třetí periodě po hezkém gólu dokonali obrat. Petr Jelínek se odhodlal ve středním pásmu k odvážnému sólu a zavezl puk až do útočného území, kde mu při kličce utekl z hole. Jeho spoluhráč Jan Stránský však touš trefil bruslí, hrací předmět se odrazil od protihráče zpět k Jelínkovi a ten z těžkého střeleckého úhlu z otočky vypálil. Ze své hole poslal povedený projektil, který zapadl k přední tyčce za překvapeného gólmana Pöpperleho. Šikovné zakončení! 

Kubalík vyslal smrtící volej (PLZ – CHM 4:1)

Plzeň hrála doma s Chomutovem nerozhodně 1:1, když si vzal slovo Dominik Kubalík a hned dvakrát udeřil. A zejména jeho první přesný zásah, který zajistil Západočechům vítězství, byl exkluzivní! Miroslav Indrák si v útočném pásmu vybruslil s pukem do levého kruhu a nabil nejlepšímu střelci Tipsport extraligy, jehož dělovka z voleje zaplula přesně k pravé tyčce bezmocného brankáře Laca. Inu, střelec jak se patří... 

Dragounova teč ze vzduchu (KVA – MHK 3:2)

Hradec Králové nabral v Karlových Varech dvoubrankové manko, ale ve třetí dvacetiminutovce se kontaktní brankou ještě vrátil do hry o body. A druhý gólový úspěch Východočechů stál opravdu za to! Stanislav Dietz přihrál na modré čáře vedle sebe Blaži Gregorcovi, který zápěstím nahodil kotouč na bránu a kus černé gumy mazaně tečoval mezi kruhy Michal Dragoun. Gólman Honzík nestihl na rychlou změnu letu puku zareagovat a inkasoval. Ihned se zlobil, že střelec Mountfieldu hrál vysokou holí, ale rozhodčí korekci stavu posvětili.

Petružálek vystřihl pěknou kličku (LIT – TRI 1:4)

Třinec prožil v Litvínově dvacetiminutovku snů, když Vervě nasázel hned čtyři branky. Za pozornost stojí druhý zápis Slezanů, který spadal do škatulky velmi povedených! Karel Kubát se snažil po zisku kotouče rozehrát v neutrální zóně, jenže udělal chybu a hrací předmět získal Jakub Petružálek. Opora Ocelářů se vřítila do útočné třetiny, bravurním obloukem si sjela z pravé stany před brankoviště a po znamenité kličce bekhendem zavěsila pod víko. Vytříbená individuální akce!

Výstavní angličák M. Doudery (LIT – TRI 1:4)

Hokejoví labužníci určitě ocenili i čtvrtý úder Třince, jenž zaskočil soupeře hned po vhazování. Erik Hrňa vyhrál buly v útočném pásmu a na modré čáře prásk vší silou do puku po mohutném nápřahu Milan Doudera. Kus černé gumy prosvištěl vzduchem a zapadl přesně na místo určení, když se otřel o pravou tyčku brány Jaroslava Januse a zapadl do sítě. To byla rána jako z děla!

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz