Góly TELH: Luxusní klička Chytila, vlastňák Stříteského či šikula Kämpf

Foto: Jan Pidrman, piratichomutov.cz

4. prosince 2016, 21:14

Ladislav Vácha

Základní část Tipsport extraligy už se přehoupla do své druhé půlky a ve 27. kole znovu naservírovala milovníkům krásných gólů skvělou podívanou! Nenechte si ujít učebnicovou kličku zlínského mladíka Filipa Chytila, povedenou narážečku Jaroslava Hlinky s Petrem Vránou, smrtící jedovku Ondřeje Romana přesně do šibenice, excelentní otočku Jakea Newtona, po níž následoval vlastní gól Matěje Stříteského, a ukázkově provedený nájezd Davida Kämpfa.

Hlinka využil ukázkovou narážečku (SPA – VIT 3:4p)

Sparta v domácím prostředí vlétla na Vítkovice a radovala se z rychlého vedení. A to díky prvotřídní brance! Jaroslav Hlinka přebral puk ve středním pásmu a přihrál na pravou stranu Petru Vránovi. Zkušený útočník se ukázkovou stahovačkou vyhnul bránícímu Marku Hrbasovi a geniálním pasem před brankoviště kotouč vrátil svému kapitánovi, po jehož svižné ráně z voleje se natahoval gólman Dolejš marně.

Roman se krásně trefil do šibenice (SPA – VIT 3:4p)

Vyrovnaný a napínavý zápas v O2 areně nakonec dospěl do prodloužení, v němž už za 18 sekund hry získali Ostravané bonusový bod. V obranném pásmu nejdříve zastavili útok soupeře a založili bleskový kontr, při němž Lukáš Klok v neutrální zóně přitukl kotouč do jízdy Radoslavu Tyborovi. Slovenský expres se prohnal středem hřiště jako uragán, v útočném území se hezky vyhnul protihráčům a pohlednou zadovkou našel mezi okrajem kruhů a modrou čarou Ondřeje Romana. Centr elitního útoku Vítkovic z voleje práskl do puku a jeho dělovka nechytatelně vymetla pravý horní roh Pöpperleho brány. Blesková akce a úchvatná střela! 

Chytil oslnil nádhernou kličkou (ZLN – KOM 4:3)

Trápící se Zlín doma překvapivě vedl nad silnou Kometou 2:0, ale to nebylo z jeho strany zdaleka vše! Ve 13. minutě domácí zavezli puk do útočného pásma, důrazný Michal Gago u mantinelu prošťouchl kus černé gumy na Pavla Kubiše a jeho nahození zachytil těsně před brankářem Vejmelkou Filip Chytil. Talentovaný mladík to vzápětí udělal jako ostřílený mazák, když si hrací předmět pohotově přehodil z bekhendu na forhend, čímž dokonale vyšachoval maskovanou oporu Brňanů ze hry, a pohodlně skóroval do zcela odkryté brány. Navíc to byla jeho první životní trefa v Tipsport extralize. Paráda! 

Otočka Newtona vedla k vlastňáku (MHK– MBL 3:1)

To byl hodně kuriózní gól, který se vidí málokdy! Hradec Králové se nastěhoval do pásma Mladé Boleslavi, Rudolf Červený narýsoval od mantinelu vynikající nahrávku mezi kruhy, kde obránce Mounfieldu Jake Newton předvedl neskutečnou parádu. Mazanou otočkou se zbavil Davida Šticha a z pravého kruhu hledal bekhendovým pasem své spoluhráče před bránou. Puk doputoval na hůl obárnce hostů Matěje Stříteského, jenž ho chtěl odpálit vedle Lukášovy svatyně, ale ve zmatku si nešťastně vstřelil vlastní gól!

Kämpf vzorně vykoupal Honzíka (KVA – CHM 4:5sn)

Souboj Karlových Varů a Chomutova nabídl divokou přestřelku, kterou musely rozseknout až samostatné nájezdy. Ve druhé sérii se rozjel ke svému pokusu David Kämpf a se svou příležitostí naložil znamenitě. Po ose hřiště si rychle sjel až před brankoviště, kde rameny naznačil blafák do bekhendu, ale místo něj rychle změnil směr jízdy na opačnou stranu a dopravil kotouč do odkryté brány již "vykoupaného" gólmana Honzíka, který už neměl šanci zasáhnout. Mladík Pirátů tak ukázal zdravé sebevědomí a velkou šikovnost!

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz