Góly TELH: Velkolepé sólo Orsavy, spanilá jízda Nahodila či bomba Valacha

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

11. března 2017, 9:23

Ladislav Vácha

Tipsport extraliga dál baví hokejové fanoušky, i tentokrát byly k vidění prvotřídní góly! Určitě si nenechte ujít úchvatné sólo přes celé hřiště z dílny mladoboleslavského šikuly Jakuba Orsavy, grandiózní individuální akci Lukáše Nahodila, nechytatelnou pumelici z hole Juraje Valacha, excelentní narážečku Tomáše Rachůnka s Václavem Benákem a učebnicové rozebrání soupeřovy obrany v podání Zlína, které dotáhl do úspěšného konce David Ostřížek.

Sólo Orsavy přes celé hřiště (MBL – CHM 1:5)

Tak tohle byla neskutečná paráda, jež bude aspirovat na gól měsíce! Pavel Musil předal puk Jakubu Orsavovi, který se rozjel z obranného pásma k neuvěřitelné individuální akci. V neutrální zóně nabral obrovskou rychlost a elegantně se protáhl mezi protihráči, kteří se po něm natahovali marně. Prohnal se až před brankoviště a zblízka korunoval svou skvělou práci přesnou střelou mezi Lacovy betony. Nádhera!

Valach krásnou ranou zavěsil (MBL – CHM 1:2)

Také druhé utkání na mladoboleslavském ledě nabídlo vybroušenou trefu, tentokrát na chomutovské straně. Piráti prohrávali těsně 0:1, když Petr Koblasa vybojoval puk a od hrazení si s ním vybruslil do levého kruhu David Kaše. Vzápětí předložil bekhendovou nahrávku Juraji Valachovi, který si puk rychle zpracoval. Potom mohutně napřáhl a z prostoru mezi okrajem kruhů a modrou čarou vypálil. Jeho dělovka prosvištěla vzduchem a zapadla přesně do levého horního rohu Maxwellovy brány. Povedený gól!

Nahodil protančil obranou Zlína (PCE – OLO 2:3)

Hezké branky padají i v bojích o umístění, což názorně ukázal duel mezi Pardubicemi a Olomoucí. Tomáš Rolinek ve středním pásmu přiťukl kotouč do jízdy Lukáši Nahodilovi, jenž se neohroženě vydal mezi přesilu protihráčů v útočném území, pěkně obešel bránícího Martina Vyrůbalíka a mezi kruhy vystřelil. A mířil naprosto přesně, když kotouč poslal k pravé tyčce gólmana Konráda, který nestihl zareagovat svým ramenem. Famózní sólo!

Ostřížek využil parádního pasu (KVA – ZLN 6:4)

Zlín vstoupil do utkání na ledě Karlových Varů o poznání lépe a v 11. minutě se radoval z vedení. A to díky úchvatné souhře! Antonín Honejsek zavezl kotouč do soupeřovy třetiny a od hrazení nahodil puk bekhendem do prostoru kruhů. Tam už číhal Jiří Ondráček, který už mohl z dobré palebné pozice v mírném úhlu na pravé straně střílet. Levé křídlo druhého útoku to udělalo hodně mazaně, když nápřahem naznačilo střelu, ale místo ní ještě přistrčilo hrací předmět vedle sebe na volného Davida Ostřížka. Šestadvacetiletý útočník už to měl snadné a zblízka skóroval do zcela odkryté brány. 

Rachůnek si narazil s Benákem (KVA – ZLN 6:4)

Energie nakonec dokonala velkolepý obrat a gólový účet zápasu podtrhla naprosto stylově. Tomáš Rachůnek přebral přesný pas ve středním pásmu a přihrál na pravé křídlo Václavu Benákovi. Zkušený zadák mu šikovně vrátil kotouč zpátky a šestadvacetiletý hokejista po vynikající narážečce dopravil z bezprostřední blízkosti kus černé gumy na místo určení. Špičková akce, jež si zaslouží potlesk! 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz