Hadamczik po nezdaru s Bělorusy: Propadli jsme. Teď velí zlepšit výkon

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

18. dubna 2019, 19:32

Jan Šimek

(UMEA, od našeho zpravodaje) Tenhle vstup do turnaje čekal málokdo. Hokejisté české osmnáctky na úvod mistrovství světa podlehli Bělorusku. S houževnatým soupeřem čeští mladíci prohrávali o dva góly, pak s nimi sice dokázali srovnat krok, jenže zároveň nakoupili další dvě branky a na konci stačili pouze zmírnit porážku 3:4.

„Pro nás je to samozřejmě hodně nepříjemná situace. Věděli jsme, že Bělorusové dávají hodně gólů a jsou v pohybu. S Kanadou hráli 5:6, loni tady s nimi Švédové vyhráli o gól, ale to nic neomlouvá,” říká na úvod trenér české reprezentace do 18 let Alois Hadamczik.

„Týmu jsme věřili, ale nastoupili jsme v takové křeči, že se tým neuměl zbavit zodpovědnosti z utkání. Řekl bych, že v takových problémech jsme nehráli ani jednu třetinu v přípravě. Nechápeme to, protože doma se Slovenskem měli hráči úplně jiný pohyb a hru v předbrankovém prostoru,” kroutí hlavou zkušený kouč.

Češi po první třetině prohrávali o dva góly, ale pak se zásahy obránců Martina Haše a Jana Mlčáka vrátili do zápasu. „Dostali jsme se zpátky do hry, jenže pak jsme udělali dva fauly a Bělorusové nás potrestali v přesilovkách. Tíha zodpovědnosti na nás ležela víc, než jsme čekali,” přiznává.

Bídný start osmnáctky: Češi na úvod selhali s Bělorusy »

Namlsanou osmnáctku, která běloruského soupeře ve druhé části jednoznačně přestřílela v poměru 21:11, srazil třetí gól, a pak Bělorusové zvýšili svůj náskok na 4:2. Češi tak znovu spadli do dvoubrankového manka. „Nechci to hodnotit detailně, to si řekneme mezi námi, ale jsme hodně zklamaní. Na druhou stranu, musíme se otřepat a jet dál. Je to turnaj. S takovým výkonem bychom nemohli uspět. Musíme ho zlepšit,” uvědomuje si.

V brance českého celku začal Jan Bednář, od třetí třetiny ale nastoupil mezi tyčky Lukáš Pařík, který neinkasoval. „Dostali jsme čtyři góly. Chtěli jsme to oživit a dát týmu impulz. Měli jsme šance na srovnání, ale bohužel Bělorusové byli pohyblivější a silnější na puku,” pokračuje Alois Hadamczik.

Nyní jeho mužstvo čeká volný den. Zápas si osmnáctka zahraje v sobotu, kdy vyzve Švýcary. „Budeme trénovat, ale v klidu. Hráčům musíme dát najevo, že pořádek v kabině si musí udělat sami. Říkat jim, že něco bylo špatně a ukazovat chyby, to není na programu dne. Hráči se z toho musí dostat psychicky, protože umí víc a my jsme z nich víc nedostali vzhledem k situaci, jaká byla,” tvrdí trenér českých mladíků.

Může facka na úvod turnaje týmu paradoxně pomoci znovu nakopnout stroj? „Nebral bych to jako pomoc. Propadli jsme, a to jsme nečekali. Je to pro nás těžká situace, ale pokud jsme dobré mužstvo, budeme z ní chtít vyjít ven,” velí na závěr.

SESTŘIH: ČR U18 – Bělorusko U18 3:4

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz