Haškův parťák z Nagana míří na Slovensko. Bude asistentem v Trnavě

Foto: Martin Vojtěch Víta, hc-vsetin.cz

6. srpna 2020, 11:54

Václav Jáchim

Na olympiádě v Naganu kryl záda Dominiku Haškovi, vedle zlata z turnaje století patří k největším úspěchům Romana Čechmánka tři tituly mistrů světa a úspěšné působení v NHL. Teď bývalý vynikající gólman míří na Slovensko, bude asistentem trenéra u týmu HK Gladiators Trnava.

Čechmánek byl v nedávné minulosti hlavním trenérem vsetínské juniorky či druholigových týmů z Valašského Meziříčí a Hodonína, během uplynulé sezony vedl hokejový tým Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. 

Bývalý gólman Philadelphie nebo Los Angeles má nyní před sebou novou výzvu, bude asistentem krajana Aleše Bachánka v Trnavě. Na stránkách hockeyslovakia.sk to uvedla prezidentka týmu Adriana Hosťovecká.

Dvojice českých koučů má za úkol pozvednout výkonnost týmu, který během minulého ročníku patřil k nejhorším ve druhé nejvyšší soutěži na Slovensku. Budoucnost ovšem vypadá slibně, hokejisté Trnavy totiž získali silného sponzora a lační po úspěchu.

Foto: Kateřina Juříková, hcporuba.cz

Jak uvedla Adriana Hosťovecká, kádr mužstva je už víceméně pohromadě. Noví trenéři ho ještě doplní po zkoušce, kterou vybraní adepti absolvují v Trnavě od 10. do 28. srpna.

„Naší představou je, že výběr hráčů má sloužit jen k doplnění týmu. Stále jsme malý klub, který se nebojí pracovat s mladými. Máme zájem postavit trnavský hokej na nohy, muži by měli kráčet ve stejné linii s mládežníky," řekla Hosťovecká.

Pro Romana Čechmánka půjde o další trenérskou zkušenost, v zahraničí jako kouč dosud nikdy nepůsobil. Jeho kolega Aleš Bachánek ano, v nedávné minulosti byl členem trenérského štábu Žiliny. Jinak vedl Uherský Brod v tuzemské čtvrté nejvyšší soutěži.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz