Hodonín má zvednout Vymazal. Nakonec zůstává i Balán

Foto: Lukáš Bajgar, hcporuba.cz

13. října 2021, 16:39

Marek Hedbávný

Hodonín poté, co jeho trenér Tibor Janás dostal navrch i funkci sportovního ředitele, přivedl dvě zvučné posily: prostějovského obránce Petra Krejčího a také zkušeného útočníka Michala Vymazala. Zvrat také přišel ohledně Stanislava Balána, jenž nakonec u Drtičů zůstává.

Krejčí má k Drtičům střídavé starty až do konce sezony. „Jsme rádi, že jsme se s Prostějovem dohodli právě na tomto hráči, o kterého jsem velmi stál," přiznává na hodonínském webu Janás. „Petr Krejčí je velice dobrý bek. Věřím, že nám pomůže vyztužit zadní řady a pomoct k lepším výkonům a bodům.“

Krejčí se ve druhé lize rozehraje po vážném zranění, o němž mluvila celá hokejová republika. V zápase na ledě Benátek nad Jizerou totiž dostal pukem do hlavy a patnáct minut ležel na ledě. Přišel o několik zubů, dramatické chvíle se ale naštěstí obešly bez dlouhodobějších následků. 

Dvaadvacetiletý bek si udělal v Chance lize velmi dobré jméno, nebojí se zaútočit. V této sezoně, před svým zraněním, získal čtyři asistence v pěti zápasech. Nyní bude k dispozici i Drtičům.

Velkou posilou je také sedmatřicetiletý forvard Michal Vymazal. Poslední dva roky sice nikde nehrál, ale v minulosti patřil k největším hvězdám druhé ligy a zkušenosti nasbíral i v Německu.

V Hodoníně bude hostovat do konce sezony. Dá se čekat, že bude novým lídrem týmu. „Je to zkušený borec, druhou ligu zná. Věřím, že nám pomůže nejen svými zkušenostmi, ale i góly a asistencemi,“ uvedl Janás pro shkhodonin.cz.

Vymazala k Drtičům zlákal především obránce Jan Fišera. „Musím Honzovi poděkovat. Je to hlavně jeho zásluha, že k nám Michal Vymazal přišel,“ potvrzuje klubová šéfka Jana Gajošová.

„Je to hlavně zásluha Honzy Fišery, že k nám Michal Vymazal přišel.“

Pomůžou nové tváře Hodonínu k vzestupu tabulkou?

Drtiči jsou ve své skupině poslední, prohráli pět ze šesti dosavadních duelů. Za poslední dny se toho ale v klubu spoustu změnilo...

A aby těch zvratů a změn okolo hodonínské hokeje nebylo málo, v kádru přece jen zůstane útočník Stanislav Balán. Jsou to přitom jen dva dny od doby, co Drtiči oznámili jeho odchod.

Aktuální kádr SHK Drtiči Hodonín

Brankáři: Andreas Kubáň, Michal Martinčík, Marek Micka, Jan Polášek.

Obránci: Tomáš Dřímal, Jan Fišera, Ondřej Gabrhelík, Vlastimil Hefka, Dominik Hohl, Petr Krejčí, Martin Miklík, Jan Fišera, Tomáš Sedláček.

Útočníci: Stanislav Balán, David Dobša, Tadeáš Dřímal, Timofej Giacintov, Erik Hložánek, David Janás, Michal Janeček, Tomáš Komínek, David Lekeš, René Marek, Michal Vymazal, Josef Podlaha, Tadeáš Pospíšil, Michal Romančík, Andras Rózsahegyi, Marek Růžička. 

Foto: lhkjestrabi.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz