Hokej je momentálně u ledu aneb na co sázet v době koronavirové?

29. května 2020, 11:30

Redakce eSports.cz

Letošní hokejová sezona skončila o několik týdnů dříve, než původně měla. Viník je jasný – koronavirus. Kromě anulování drtivé většiny evropských soutěží má tento neviditelný nepřítel na svědomí i mistrovství světa, jež mělo nedávno vrcholit.

Situace doléhá i na sázkařský segment

Koronavirus samozřejmě otřásl všemi sportovními odvětvími, nejen hokejem, a zasáhl i vše, co je se sportem spojené. Jedním z odvětví, které utrpělo značný odliv finančních prostředků, je sázkařský byznys. Jednoduše řečeno, není moc, na co sázet. Jak se s tímto problémem vyrovnávají sázkové kanceláře?


Na sazeni-online.eu naleznete hodnocení více než desítky sázkových kanceláří

Šílená doba přináší šílené věci, a tak se v minulých týdnech do popředí kurzové nabídky sázkových kanceláří dostávaly soutěže, které by tam sázkaři za normálních okolností hledali jen stěží. Například u jedničky na českém trhu, v sázkové kanceláři Tipsport, vládly hokejové nabídce ruské a běloruské provizorní soutěže hrané 3x 10, respektive 3x 15 minut. Popularitu si v posledních týdnech mezi sázkaři vysloužily např. i souboje u jinak okrajově sázeného stolního tenisu, konkrétně zápasy pořádané v Moskvě (Liga Pro) a Arménii (ITT Cup).

Esport jako nový fenomén

Velký boom na poli kurzového sázení v současnosti zažívá odvětví esportu, jehož kouzlo postupně objevují i tradiční bookmakeři a hodně jim v tom pomáhá právě tato, pro ně nepříznivá, doba. V jejich menu se již neobjevují jen vyhlášené chuťovky v podobě největších majorů, ale i mnohem menší turnaje lokální úrovně. Nejpopulárnějšími tituly, na něž se dá sázet, jsou Counter Strike, Dota 2, League of Legends, FIFA a další.

O tom, že z esportu se stává opravdový fenomén s přesahem mimo vlastní online svět, svědčí i charitativní turnaje pořádané na pomoc v boji proti koronaviru, kdy např. ukrajinský organizátor esport akcí WePlay! Esports uspořádal v období od 20. do 26. března turnaj ve hře Dota 2 nazvaný WeSave! Charity Play, jehož veškerý výdělek ve výši 188 879,69 $ byl poslán na charitativní účely. Z českých turnajů pořádaných pro dobrou věc jmenujme Entropiq Charity Fifa Cup pořádaný 26. března gamingovým týmem Entropiq ve hře FIFA 20. Vítězem turnaje se stal Lukáš „T9Laky“ Pour hájící tým FC Viktorie Plzeň. Mnohem důležitější ovšem je, že se díky turnaji podařilo vybrat více než 175 tisíc Kč pro infekční oddělení Nemocnice Na Bulovce.

Ani hokejový svět nezůstává pozadu. Letos mimo jiné proběhl první ročník Esport hokejové ligy (EHL), který ovládli hráči Mladé Boleslavi. Velkou událostí bude také mezinárodní turnaj ve hře EA Sports NHL 20 nazvaný Esport Fan Championship 2020, který proběhne ve dnech 29. května – 7. června a Českou republiku budou reprezentovat třinecký rodák hájící barvy brněnské Komety Josef „Pepcastachurcik“ Stachura a gamer Rytířů Kladno Jaroslav „Jarin87“ Řehoř, kteří vzešli z národních kvalifikací.

Foto: esporthokej.cz


Josef „Pepcastachurcik“ Stachura při jednom z rozhovorů

Foto: esporthokej.cz

O nárůstu popularity elektronického sportu svědčí i zájem sázkařů, kteří jej na své tikety zařazují stále častěji. A proč by také ne? Jde o velmi dynamické a rychle rostoucí odvětví, které je navíc zatím stále upozaďováno klasickými sporty a bookmakeři mu tudíž nevěnují dostatek pozornosti na to, aby zkušenější sázkaři nemohli lehce najít výhodné kurzy. Těm méně zkušeným mohou v začátcích velmi pomoci rady a tipy, jak sázet na esport.

A komu se v nepříznivé situaci dařilo!?

I přes nevlídnou situaci se najdou společnosti, kterým nežádoucí stav přivedl nové klienty. Vládní nařízení o omezení pohybu a vše s tím spojené tedy uvítali např. streamovací služby, online prodejci potravin či online casina. Vzhledem k tomu, že lidé v posledních týdnech byli nuceni omezit své venkovní aktivity na minimum, jeví se online casina jako skvělý prostředek pro odreagování a zkrácení dlouhé chvíle. Při návštěvě jakékoli herny by však člověk neměl zapomínat na to, že se jedná o hazard (na rozdíl od kurzového sázení je při hazardních hrách vždy výhoda na straně casina) a měl by hrát pouze s prostředky, které si může dovolit ztratit. Pro úplné začátečníky je nejlepší vyzkoušet si vše nejdříve na free spinech neboli volných otočkách, které nabízí některé společnosti zdarma bez nutnosti vkladu.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz