Hokej v číslech: Blomstrand nebo Mazanec. TOP 5 hráčů týdne

Foto: Lukáš Filipec, hcocelari.cz

Extraliga má za sebou další velice výživný týden, ve kterém nebyla nouze o prvotřídní výkony. Kteří z hráčů zazářili v minulých sedmi dnech nejvíce a dostali se do našeho výběru?

Petr Koblasa, HC Energie Karlovy Vary

Petr Koblasa byl druhým nejproduktivnějším hráčem uplynulého týdne a dle našeho modelu přinesl svému týmu největší hodnotu. Ve třech zápasech si Koblasa připsal tři góly a dvě asistence, obě navíc byly primární. Celkově vyslal směrem na branku soupeřů 15 střeleckých pokusů, devět z nich mířilo do prostoru mezi tři tyče. Spoluhráčům Koblasa připravil pět střeleckých pozic a celkově se podílel na tvorbě osmi šancí Energie. Na ledě pak byl u tří vstřelených a jednoho inkasovaného gólu.

Marek Mazanec, HC Oceláři Třinec

Marek Mazanec byl jednoznačně nejlepším gólmanem týdne. Nastoupil do tří zápasů a vždy odcházel vítězně. Navíc inkasoval dohromady pouze jednu branku a dvakrát udržel čisté konto! Celkově na něj šlo 63 střel, ze kterých se dle jejich kvality očekávalo téměř pět gólů. Mazanec jich tedy inkasoval o 3,91 méně než byla očekávání. V porovnání s extraligovým průměrem pak chytil navíc více než čtyři góly. Třinec tak i díky jeho výkonům zvýšil svůj náskok v čele extraligy.

Ludwig Blomstrand, HC Škoda Plzeň

Švédský útočník Ludwig Blomstrand měl v minulém týdnu velký podíl na obou výhrách Plzně. Nejprve sestřelil hattrickem Spartu, následně gólem a asistencí přispěl k výhře 3:2 nad Pardubicemi. Celkově patřil k nejčastějším střelcům, když vyslal dohromady 28 střeleckých pokusů, 11 z nich z prostoru slotu, když se celkově podílel na 13 vytvořených šancí Plzně. Při základním počtu hráčů pak Plzeň s ním na ledě soupeře gólově přehrála poměrem 2:1.

Jan Káňa, HC Olomouc

Jan Káňa v uplynulém týdnu skóroval v každém ze tří zápasů Olomouce. K tomu pak přidal jednu asistenci, řadí se tak mezi nejproduktivnější hráče posledních sedmi dnů. Za tři zápasy stihl Káňa vyprodukovat 16 střeleckých pokusů, když hned 12 z nich šlo na branku. Dalších deset střel připravil Káňa spoluhráčům, a podílel se i na stejném počtu vytvořených šancí Hanáků.

Juraj Mikuš, HC Dynamo Pardubice

Zajímavé výkony podávalo hned několik beků. V ofenzívě se činil především Jake Dotchin s pěti body. Nejkomplexnější výkony ale podával Juraj Mikuš z Pardubic. Ten si připsal tři body ve třech zápasech (1+2). Mikuš si připsal osm střeleckých pokusů, dva z toho ze slotu. Spoluhráčům pak připravil 12 střeleckých pozic, téměř polovinu z nich z prostoru slotu a celkově se podílel na sedmi vypracovaných šancích Dynama. Při hře 5 na 5 s ním na ledě pak Pardubice soupeře přestřílely v poměr 34:23 a dvakrát skórovaly.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz