Hokej v číslech: Co může Matěj Blümel přinést reprezentaci?

Foto: hcdynamo.cz

Matěj Blümel je jedním z deseti nováčků, kteří odjeli s reprezentací na moskevský Channel One Cup. Co může nadějný pardubický útočník přinést národnímu týmu?

Ještě v loňské sezoně nastoupil ke dvěma zápasům za pardubickou juniorku. Od té doby však udělal Matěj Blümel velký pokrok a už za pár dní si poprvé zahraje za reprezentační áčko.

Jak se dvacetiletému útočníkovi v Dynamu zatím daří? A odpovídají jeho výkony pozvánce do reprezentace?

Pojďme se společně podívat na jeho výkony!

Matěj Blümel platí za velmi častého střelce, a to i v rámci celé extraligy. S 15,3 střeleckými pokusy za 60 minut hry 5 na 5 je na 15. místě, před vyhlášenými střelci, jako jsou brněnští Mueller či plzeňský Kantner.

Mezi elitními extraligovými útočníky byste čerstvého reprezentanta našli i v dalších střeleckých kategoriích, jako jsou střely na branku či střelecké pokusy ze slotu.

Rodák z Tábora má pozitivní vliv i na celý tým. Pardubice měly s ním na ledě o čtyři procenta vyšší poměr střeleckých pokusů ze slotu než bez něj, celkově činil 53,5 procent.

Sám přitom poměrně často nastupoval na vhazování v obranném pásmu. Jeho 39,1% podíl (ZSR %) byl mezi pravidelně hrajícími pardubickými útočníky druhý nejnižší, což značí, že ho trenéři často nasazovali do defenzivních situací.

Na rozdíl od ostatních pardubických útočníků však nečelil tak těžké konkurenci. Při rovnovážném stavu hráčů na ledě měl třetí nejlehčí protihráče-útočníky a čtvrté nejlehčí protihráče-obránce. Na druhou stranu, ani Blümelovi spoluhráči nepatřili mezi papírově „nejlepší”.

Závěr

Ze statistik se dá vyčíst, že Matěj Blümel má velice nadějný střelecký potenciál. V dosavadních 20 zápasech sice dal „jenom” čtyři branky, na soupeře brankářů ale střílí relativně často. To se mu daří i přes fakt, že poměrně často nastupuje v obranném pásmu, je však otázkou, jak by se mu vedlo proti těžším protihráčům.

Dá se tedy říct, že trenéři národního týmu si Blümela chtějí hlavně vyzkoušet. Zda potvrdí své předpoklady z Tipsport extraligy i na mezinárodní scéně, už brzy uvidíme.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz