Hokej v číslech: Dva Oceláři nebo Okuliar. TOP 5 hráčů týdne

Oliver Okuliar | Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

Reprezentační přestávka a vánoční svátky lehce pozměnily extraligový program, a mění se tak i datum vydání našeho tradičního hodnocení nejlepších hráčů týdne. Kdo z extraligových hráčů patřil mezi nejlepší v předvánočním období?

Libor Hudáček, HC Oceláři Třinec

Se třemi góly byl Libor Hudáček nejlepším střelcem sledovaného období a i díky němu si Třinec připsal plný počet šesti možných bodů. Oceláři zvládli domácí duel s Karlovými Vary a předčili v ocelářském derby i Vítkovice.

Hudáček byl ve formaci s Andrejem Nestrašilem a Markem Daňem jedním z nejčastějších střelců – dohromady za oba zápasy měl deset střeleckých pokusů. Zároveň (i přes nulu v kolonce asistencí) připravil dalších jedenáct střel svým spoluhráčům. Celkově se pak Hudáček podílel na devíti vytvořených šancích.

Při hře 5 na 5 byla jeho formace jednou z nejlepších. Při základním počtu hráčů měl Hudáček podíl očekávaných gólů 73 %, Třinec pak vstřelil čtyři góly bez jediného obdrženého.

Oliver Okuliar, Mountfield HK

Oliver Okuliar je v našem výběru hráčů týdne už potřetí v řadě! Slovenský mladík je v posledních zápasech skutečným tahounem Mountfieldu, který se postupně posouvá tabulkou výše. Během tohoto týdne Hradec Králové zvládl oba své zápasy a Okuliar se na dvou výhrách podílel třemi body za gól a dvě asistence.

Celkově si Okuliar připsal třnáct střeleckých pokusů, přičemž hned deset z nich bylo z oblasti slotu (v tomto ohledu nebyl žádný hráč v posledních dvou zápasech lepší). K tomu Okuliar přidal šest přihrávek na střely spoluhráčům a dohromady se podílel na dvanácti vytvořených šancích.

Okuliar dosáhl při hře 5 na 5 na třetí nejlepší ofenzivní vliv: s ním na ledě měl Mountfield střeleckou převahu v poměru 41:8 a podíl očekávaných gólů 81 %. Současně vstřelil při pobytu Okuliara na ledě čtyři góly a inkasoval pouze jednou.

Šimon Stránský, HC VERVA Litvínov

Šimon Stránský zatím prožívá v Litvínově velice solidní sezonu a v posledních dvou zápasech hrál velkou roli při dvou výhrách chemiků. Za dva zápasy si Stránský připsal čtyři asistence a v souboji s Libercem právě on rozhodl nájezdy.

Ve dvou utkáních si dohromady Stránský připsal sedm přihrávek na střely spoluhráčů, hned pět z nich mířilo do prostoru slotu. K tomu měl Stránský pět vlastních střeleckých pokusů a celkově se podílel na devíti vytvořených šancích Litvínova.

Při hře 5 na 5 byl Stránský na ledě u čtyř vstřelených gólů Vervy a asistoval na tři z nich. Soupeři se pak prosadili pouze jednou. Litvínov při Stránského střídáních své soupeře výrazně přehrával, o čemž svědčí podíl očekávaných gólů 73 %.

Jakub Kovář, HC Sparta Praha

Jakub Kovář pokračuje ve výborných výkonech i po reprezentační přestávce. Sparta si připsala dvě výhry a Kovář soupeřům nepovolil ani jeden gól, vychytal tedy dvě čistá konta!

Proti Olomouci si Kovář připsal vychytaný zápas, kdy čelil střelám s šancí na 3,2 očekávaného gólu. Neinkasoval ani proti Plzni, kdy se však jednalo o vynikající zápas celého týmu, protože na Kováře šly střely s šancí pouze na 0,6 očekávaného gólu.

Celkově si Kovář tedy připsal 3,8 chyceného gólu nad očekávaní a ve srovnání s extraligovým průměrem byl lepší o 3,4 gólu. Jeho 100% úspěšnost zákroků pak byla lepší než ta očekávaná o 8,6 procenta.

Marko Daňo, HC Oceláři Třinec

Do našeho výběru se kromě Hudáčka dostal i jeho spoluhráč z útoku Marko Daňo. Ten patřil se čtyřmi body, stejně jako Stránský, do skupiny nejproduktivnějších hráčů. Daňo se na dvou třineckých výhrách podílel shodně dvěma góly i asistencemi.

Při hře 5 na 5 byl Daňo na ledě u pěti vstřelených gólů Třince, když soupeři při jeho pobytu naopak neskórovali ani jednou. Současně měl Daňo podíl očekávaných gólů 73 %. Celkově si slovenský forvard připsal pět střeleckých pokusů a podílel se na pěti vytvořených šancích.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz