Hokej v číslech: Dvojice z Plzně nebo Čerešňák. TOP 5 hráčů týdne

Jakub Pour | Foto: hcplzen.cz

Je za námi další extraligový týden. Ten se vyvedl především hráčům Plzně, když se v našem výběru objevují dva její zástupci. Na úspěšný předchozí týden navázal Aleš Jergl, který je ve výběru podruhé v řadě. Kdo další ho doplňuje mezi pěticí nejlepších tentokrát?

Jakub Pour, HC Škoda Plzeň

Nejlepším, a zároveň nejproduktivnějším, hráčem uplynulého týdne byl Jakub Pour z Plzně. Pour si připsal ve třech zápasech pět bodů, když se dvakrát prosadil gólově a přidal tři asistence. Bodoval navíc ve všech utkáních a Plzeň si připsala šest z devíti možných bodů.

Pour byl jedním z nejčastějších střelců, když si připsal celkově 23 střeleckých pokusů. Spoluhráčům navíc připravil dalších 12 a dohromady se podílel na 15 vytvořených šancích Plzně.

Při hře 5 na 5 byl Pour na ledě u pěti vstřelených gólů, když se bodově podílel na třech z nich. Soupeři navíc skórovali pouze jednou. Při pobytu Poura měla zároveň Plzeň převahu v kvantitě i kvalitě střel.

Peter Čerešňák, HC Dynamo Pardubice

Pardubice sice na začátku týdne padly se Spartou, poté se ale dvěma výhrami vrátily na vítěznou vlnu a drží tak i po dalším týdnu první pozici v tabulce. Tradičně v tom důležitou roli hrál Peter Čerešňák. Ten se podílel na dvou výhrách třemi body, když vstřelil dva góly a přidal jednu asistenci.

Ve všech třech duelech v minulém týdnu Čerešňák odehrál okolo 23 minut. Celkově si připsal 12 střeleckých pokusů a spoluhráčům nahrál na dalších pět střel. Současně se Čerešňák podílel i na rozehrávce Pardubic, když si připsal osm úspěšných výstupů z vlastní třetiny.

Při hře 5 na 5 byl Čerešňák na ledě u tří vstřelených a dvou obdržených gólů, když měl podíl očekávaných gólů 69 % a Pardubice přestřílely za jeho účasti své soupeře v poměru 58:34.

Aleš Jergl, Mountfield HK

Aleš Jergl hraje ve výborné formě, v našem výběru se objevuje druhý týden po sobě. Během posledních tří zápasů si Jergl připsal čtyři body, a to za jeden gól a tři asistence. Všechny jeho gólové přihrávky pak byly primární.

Jergl své body rozdělil mezi všechny tři zápasy, přičemž Hradec Králové dotáhl utkání ve všech případech do prodloužení, radoval se ovšem pouze jednou. Celkově měl Jergl na kontě 15 střeleckých pokusů, spoluhráčům pak nahrál na devět střel. Dohromady se podílel útočník Mountfieldu na 12 vytvořených šancích svého týmu.

V základním počtu hráčů měl Hradec s Jerglem na ledě podíl očekávaných gólů 56 % a soupeře přestřílel 49:32. Na ledě pak byl Jergl u čtyř vstřelených a dvou obdržených gólů.

Miroslav Svoboda, HC Škoda Plzeň

Kromě ofenzivních výkonů Jakuba Poura se mohla Plzeň opřít také o Miroslava Svobodu ve svém brankovišti. Svoboda nastoupil do dvou zápasů a v obou si Plzeň připsala výhru. Proti Mladé Boleslavi si navíc Svoboda připsal vychytaný zápas, když při výhře v prodloužení chytil 1,4 gólu nad očekávání.

V kladných hodnotách byl také proti Litvínovu, kdy se podílel na výhře 4:1. Celkově chytil Svoboda 2,6 gólu nad očekávání, ve srovnání s průměrem pak byl lepší o 3,3 gólu s úspěšností zákroků 95,8 %.

Libor Hudáček, HC Oceláři Třinec

Třinec odehrál v minulém týdnu pouze jedno utkání, to bylo ovšem speciální, Oceláři se totiž utkali v rámci Winter Games v Bratislavě s Kometou Brno. Nejlepším hráčem zápasu byl vyhlášen Libor Hudáček, který se pod výhru Třince 6:1 podepsal čtyřmi body.

To mu vysloužilo i nominaci mezi nejlepší hráče týdne. Hudáček se v utkání podílel na sedmi střelách Ocelářů, když čtyři sám vyslal a na tři přihrál. Při hře 5 na 5 byl na ledě u dvou vstřelených gólů, přičemž Třinec za jeho pobytu Kometu přestřílel 13:9 a měl podíl očekávaných gólů 83 %.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz