Hokej v číslech: Jeglič nebo Polák. TOP 5 hráčů týdne

Foto: BK Mladá Boleslav

Extraliga se blíží ke konci základní části a většina týmů počítá každý bod, ať už v boji o první šestku nebo o sestup. Kteří hráči měli v předposledním extraligovém týdnu nejlepší formu?

Žiga Jeglič (Ú, BK Mladá Boleslav)

Slovinský forvard Žiga Jeglič se podílel na dvou výhrách v nastaveném čase čtyřmi body. Proti Vítkovicím si připsal jednu asistenci a v nedělním zápase sestřelil Karlovy Vary hattrickem. Celkově měl Jeglič na kontě za dvě utkání sedm střel na branku a třikrát připravil střeleckou pozici spoluhráčům. Vytvořil také osm šancí, když v obou zápasech odehrál lehce nad 18 minut. Při hře 5 na 5 s ním na ledě měla Mladá Boleslav střeleckou (34:15) i gólovou převahu (3:0).

Jan Lukáš (B, HC Olomouc)

Jan Lukáš nastoupil sice pouze do jednoho zápasu, předvedl v něm ale fantastický výkon, když pochytal všech 40 střel Hradce Králové. Pomohl tak čistým kontem k výhře 4:0. Ze 40 střel Mountfieldu jich hned polovina byla z prostoru slotu! V porovnání s průměrným brankářem Lukáš vychytal Olomouci hned 3,17 gólu navíc. Nikdo z brankářů v tomto ohledu nebyl v minulém týdnu lepší. 

Vojtěch Polák (Ú, HC Energie Karlovy Vary)

Karlovy Vary v minulém týdnu dovedly oba své zápasy do prodloužení, kde jednou uspěly. Vojtěch Polák se zapsal do statistik dvěma brankami a jednou asistencí, když se střelecky prosadil v obou duelech. Za dva zápasy nasbíral celkem deset střel a také přidal šest přihrávek na střely. Devětkrát měl potom podíl na střele z prostoru slotu. Karlovy Vary s Polákem na ledě své soupeře přestřílely 22:14. Vstřelily tři branky a žádnou neinkasovaly.

Radoslav Tybor (Ú, HC Dynamo Pardubice)

Pardubice si připsaly důležitých šest bodů po výhrách nad silnými soupeři. Radoslav Tybor pak měl v minulém týdnu na kontě čtyři body za gól a tři asistence. Slovenský útočník byl nesmírně efektivní, když si sice přispal pouze tři střely, ale dokázal z nich jednou skórovat. Celkově pak za dva zápasy vytvořil sedm šancí a Pardubice při jeho pobytu na ledě vstřelily čtyři branky a inkasovaly jednou.

Michal Moravčík (O, HC VERVA Litvnínov)

Michal Moravčík si na obránce připsal slušné dva body ve stejném počtu utkání a Litvínov dokázal získat čtyři body ze šesti možných. Vynikající výkon předvedl Moravčík především proti Vítkovicím, kdy Litvínov zvítězil 4:0. Moravčík si připsal gól a Litvínov byl při jeho pobytu na ledě střelecky aktivnější 34:9. Celkově byl Moravčík ve dvou zápasech u dvou vstřelených branek a žádné inkasované při hře 5 na 5. Do statistik se zapsal také šesti střelami a čtyřmi přihrávkami.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz