Hokej v číslech: Káňa s Krejčím nebo Oksanen. TOP 5 hráčů týdne

Foto: Daniel Klement, hc-olomouc.cz

Po zběsilém startu se tento týden dočká Tipsport extraliga reprezentační přestávky. V minulém týdnu však většina týmů měla na programu další tři utkání základní části. Kteří hráči v nich zářili nejvíce? V našem výběru se opakuje hned několik jmen z minulého týdne – vybraní hráči si zkrátka drží vysokou herní úroveň.

Jan Káňa, HC Olomouc

Jan Káňa byl se třemi góly a třemi asistencemi nejproduktivnějším hráčem týdne, ve kterém si Olomouc připsala dvě výhry ze tří zápasů. Káňa se bodově prosadil ve všech utkáních a ve všech z nich i vstřelil gól. Celkově vyslal dvanáct střeleckých pokusů, když šest z nich mířilo na branku. Spoluhráčům pak připravil sedm střeleckých pozic, a hned šest jich bylo z prostoru slotu. Celkově měl Káňa podíl na deseti vytvořených šancích Olomouce. S ním na ledě pak Olomouc při hře 5 na 5 vstřelila dva góly a ani jednou neinkasovala.

Ahti Oksanen, Mountfield HK

Ahti Oksanen přidal v minulém týdnu do své sbírky čtyři kanadské body, především ale nastřílel v derby hattrick pardubickému Dynamu! Třetím gólem navíc rozhodl utkání v prodloužení. Kromě toho si připsal ještě asistenci u výhry nad Olomoucí a je jedním z hlavních postav současného úspěchu Mountfieldu, který dotírá na vedoucí Třinec. Celkově si Oksanen ve třech utkáních připsal 23 střeleckých pokusů, když jich žádný z hráčů neměl více. Spoluhráčům pak připravil třináct střeleckých pozic a v tvorbě ofenzivy patřil jednoznačně k nejaktivnějším. Paradoxní je, že Oksanen nebyl na ledě u jediného gólu při základním počtu hráčů – všechny branky, u kterých byl na ledě, padly za zvláštního herního stavu, ať už šlo o přesilovky, hru bez brankáře nebo prodloužení 3 na 3.

Erik Thorell, HC Sparta Praha

Nejproduktivnější hráč Tipsport extraligy nezpomalil ani minulý týden. Ve třech zápasech si připsal šest bodů a spolu s Janem Káňou byl nejproduktivnějším hráčem týdne. Celkově pak má na kontě už 31 bodů. Nejvýrazněji Thorell přispěl bodově u výhry nad Kometou, kdy si připsal hned čtyři body a Sparta i díky jeho výkonu konečně prolomila sérii proher. Celkově měl Thorell na kontě osm střeleckých pokusů a hned osmnáct jich připravil spoluhráčům! Dohromady se pak podílel na devíti vytvořených šancích Sparty.

David Krejčí, HC Olomouc

Vedle Káni samozřejmě zářil i David Krejčí. Ten si připral pět kanadských bodů za tři gólové nahrávky a dvě branky. Stejně jako jeho spoluhráč z útoku, se i Krejčí prosadil bodově ve všech utkáních Olomouce v minulém týdnu. Celkově si připsal dvanáct střeleckých pokusů, když polovina z nich přišla z prostoru slotu. Tam spoluhráčům Krejčí narýsoval čtyři přihrávky, celkově jich měl na kontě sedm. Při hře 5 na 5 pak byl u dvou vstřelených gólů Mory a žádného inkasovaného.

Jakub Nakládal, HC Dynamo Pardubice

Jakub Nakládal patřil v minulém týdnu mezi nejproduktivnější beky, když si připsal tři asistence. Pardubice navíc zvládly dva ze tří zápasů, prohrály pouze s Hradcem Králové, a to po prodloužení. Při pobytu svého kapitána na ledě při hře 5 na 5 mělo Dynamo nad soupeři solidní převahu, v je součtu přestřílelo 55:39. Nakládal pak byl na ledě u čtyř vstřelených branek a u žádné inkasované. Spoluhráčům pak celkově přihrál na sedm střeleckých pokusů a sám jich vyslal osm.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz