Hokej v číslech: Kdo dává nejvíc gólů za 60 minut?

David Ostřížek. | Foto: Markéta Křížová, lhkjestrabi.cz

Nejlepším střelcem Chance ligy je se třinácti góly šumperský Lukáš Žálčík, jak by ale vypadalo pořadí, pokud bychom do úvahy vzali i ice time?

Do žebříčku jsme zařazovali hráče s alespoň 130 odehranými minutami a započítávali jsme branky ve všech herních situacích.

1. David OSTŘÍŽEK (LHK Jestřábi Prostějov)
Od patnáctého října je na marodce, přesto zůstává třetím nejlepším kanonýrem soutěže. V úvodní čtvrtině byl totiž mimořádně efektivní, hned dvakrát vstřelil hattrick.

Zápasy: 12
Vstřelené góly: 10
Góly za 60 minut: 2,55

2. Alan LYSZCZARCZYK (HC Frýdek-Místek)
Statistiky mu lehce pokazily poslední tři duely, v nichž neskóroval, předtím ale sázel přesně gól na zápas. Polský šikula na sebe upozornil především čtyřmi brankami proti Slavii.

Zápasy: 13
Vstřelené góly: 10
Góly za 60 minut: 2,42

3. Dominik HRNÍČKO (HC RT TORAX Poruba)
Skórovat dokáže různými způsoby: dorážkou, po individuální akci díky své rychlosti, střelou zápěstím, tečí... V pondělí dokonce nadchnul gólem à la Granlund.

Zápasy: 11
Vstřelené góly: 5
Góly za 60 minut: 2,24

4. Jan VESELÝ (SC Marimex Kolín)
Kozlové na tom poslední dobou nejsou dobře, dávají málo branek, na Veselého je ale spolehnutí. Na čele celkové střelecké tabulky chybí jen proto, že první půlku října strávil v extraligovém Hradci.

Zápasy: 13
Vstřelené góly: 8
Góly za 60 minut: 1,83

5. Ladislav BITTNER (SK Horácká Slavia Třebíč)
Z hokejistů, kteří v Chance lize odehráli většinu dosavadní sezony, je Bittner v žebříčku nejvýš. Předloni se stal jejím králem střelců, letos má k prestižní individuální trofeji opět nakročeno.

Zápasy: 21
Vstřelené góly: 12
Góly za 60 minut: 1,82

6. Lukáš ENDÁL (HC Dynamo Pardubice B)
Původně přišel do Pardubic na hostování z Tábora jen na dva týdny, nakonec se zdržel přes měsíc. Nebýt Endála, Dynamo by teď bylo na dně tabulky s daleko větším odstupem, než jaký má teď. 

Zápasy: 12
Vstřelené góly: 6
Góly za 60 minut: 1,81

7. Lukáš ŽÁLČÍK (Draci Pars Šumperk)
I po odchodech Denise Kindla, Tomáše Vildumetze či Petra Kratochvíla, vedle nichž loni nasázel 24 branek, ze své produktivity neslevil. Naopak by se po letech, kdy mu vítězství těsně unikalo, mohl dočkat titulu nejlepšího kanonýra soutěže.

Zápasy: 21
Vstřelené góly: 13
Góly za 60 minut: 1,69

8. Luboš ROB (VHK ROBE Vsetín)
Loni nedal Rob za celou sezonu ani jeden gól v početní výhodě, letos naopak patří k nejefektivnějším hráčům na přesilovce v lize. Skóroval v ní třikrát a přidal další tři asistence.

Zápasy: 20
Vstřelené góly: 9
Góly za 60 minut: 1,66

9. Filip KUŤÁK (HC Stadion Litoměřice)
I po odchodu trenéra Davida Bruka baví Litoměřice ofenzivním hokejem, nikdo nedal víc gólů než ony. Angažmá si užívá i Filip Kuťák, jenž dává zapomenout na loňskou rozpačitou sezonu, během níž vystřídal čtyři kluby a dohromady dal jen pět branek.

Zápasy: 21
Vstřelené góly: 10
Góly za 60 minut: 1,65

10. Otakar ŠIK (HC Dukla Jihlava)
Po prvních dvanácti zápasech měl ve statistikách tři branky, čekalo se víc... Pak se rozjel! On sám se gólem či přihrávkou podílel na 33 % všech branek Dukly.

Zápasy: 21
Vstřelené góly: 10
Góly za 60 minut: 1,64

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz