Hokej v číslech: Kdo jsou nejlepší střelci ze slotu?

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

Proč je dobré střílet ze slotu? Jednoduchá odpověď: padá odtud mnohem víc branek než z jiných míst. Právě proto se podíváme na hráče, kteří se do slotu dostávají nejčastěji.

Jaký je vlastně rozdíl mezi střelou ze slotu a z jiného prostoru ledu? V součtu základní části loňské sezony a té probíhající padne ze slotu gól po střele na branku ve 14,72 % případů. Mimo oblast slotu je to pouze ze 3,11 % střel!

Kteří hráči se tedy do těchto míst v sezoně 2019/2020 dostávají nejčastěji?

Nejvíc střel z těchto nebezpečných míst vyprodukoval při hře 5 na 5 Zbyněk Irgl z Olomouce. Z jeho 23 střel ze slotu se zatím ujaly čtyři. Úspěšnost Irgla je tak zatím 17,39 %. Michal Vondrka má ve hře 5 na 5 na svém kontě zatím 3 góly, a všechny padly ze slotu.

Rozdíl úspěšnosti mezi střelou ze slotu a mimo slot je více než 11 %!

Snad v žádné ofenzivní statistice letos nechybí dosavadní suverén Milan Gulaš. Ten vyslal 21 střel a hned v pěti případech se radoval z gólu. Pět z jeho osmi tref ve hře 5 proti 5 tak přišlo právě z oblasti slotu.

Stejně jako Vondrka, všechny své branky vstřelil ze slotu i kladenský David Stach. Ten má na kontě zapsané čtyři branky z 20 střel.

Fenomenální Pavol Skalický

Ani jeden z výše zmíněné pětice však ze slotu nevstřelil nejvíc branek. Tento primát zatím patří Pavolu Skalickému z Mladé Boleslavi. Slovenský forvard totiž ze slotu (při hře 5 na 5) nasázel všech sedm gólů v letošní sezoně. Na ty potřeboval pouze 13 střel na branku, a má tak úspěšnost více než 50 %.

Jak je vidět i na jeho střelecké mapě, kde jsou zobrazeny právě vstřelené góly ze slotu, tak šest gólů padlo z oblasti brankoviště. To je tak prozatím Skalického královstvím.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz