Hokej v číslech: Král kraluje. V čem? No, skoro ve všem

Foto: Alena Zapletalová, hokejprerov.cz

Nebýt korony, hrál by teď za farmu Toronta v AHL. A snažil by se udělat dobrý dojem na zástupce slavných Maple Leafs. No, co se dá dělat...

Filip Král se chtěl rozehrát v Kometě, nakonec ale zamířil do prvoligového Přerova. Pro jeho vývoj jde o dobrý krok – za zápas totiž odehraje v průměru 25 minut a 36 vteřin.

Král je tak třetím nejvytíženějším hokejistou soutěže: po Petru Gewiesem a Petru Kolmannovi.

A se svým časem na ledě nakládá opravdu efektivně. Žádný jiný obránce nezískal víc bodů než on, pouze Jakub Husa stejně. Král v sedmi zápasech dvakrát skóroval a přidal osm asistencí.

I v přepočtu statistik na 60 minut – aby právě někdo nemohl namítat, že je tak produktivní jenom kvůli tomu, kolik prostoru dostává – patří Král mezi absolutní špičku v Chance lize.

S 3,35 získaným bodem za 60 minut je v konkurenci prvoligových beků třetí. Lepší jsou jen Jakubové Husa a Teper.

Třetí je i v počtu primárních bodů (2,34 P1/60).

V asistencích za jednotku času je potom pátý (2,68 A/60).

U gólů už je na tom trošičku hůře, ale i jedenácté místo je parádní (0,67 G/60).

Jedním z důvodů Královy produktivity je kromě fantastického bruslení častá střelba. V počtu střel na branku (22) je pátým nejpilnějším obráncem Chance ligy.

Co se týče střeleckých pokusů, kam se započítávají i střely vedle a zblokované rány, je dokonce třetí. Zářil hlavně v derby se Vsetínem, kdy dal oba své dosavadní góly.

A ještě na okraj zmiňme jednu věc – přestože je Král enormně vytížený, odpykal si pouze čtyři trestné minuty. I díky němu patří Přerov k nejdisciplinovanějším týmům v lize.

Král je pro Zubry hodně přínosný zejména ve speciálních týmech. V přesilovce, kde zápas co zápas odehraje skoro pět minut, získal čtyři ze svých deseti bodů. Hodně vytížený je i v oslabení.

Jak v přesilovce, tak v oslabení mají Zubři pátou nejvyšší úspěšnost v Chance lize. To je dobrá vizitka nejen pro ně, ale i pro Krále.

Zajímavé však je, že při hře 5 na 5 omlazený Přerov trošku ztrácí a soupeři ho přestřílejí. A to i když je na ledě Král (v jeho případě 102 střeleckých pokusů pro a 111 pokusů proti). Pořád je to z hlediska Přerova nadprůměrná hodnota, ale žádná sláva to taky není. 

Každopádně co je důležité: i když Královu formaci soupeři přestřílí, na gólech se to tolik neodráží. Mladý bek byl v rovnovážném stavu u osmi vstřelených a u pěti inkasovaných branek (jde o nejlepší poměr mezi přerovskými zadáky.

Partneři HC ZUBR Přerov

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz