Hokej v číslech: Král měl ice time 34 minut! A co další statistiky?

Foto: kozel83.rajce.idnes.cz

Dokud ho mají, tak ho chtějí využít, jak jen to půjde. Filip Král je na prvoligové poměry hvězdným obráncem, však už má smlouvu v NHL s Torontem.

Dvacetiletý bek bude Zubrům pomáhat do té doby, než ho povolají do zámoří. Otázkou zůstává, kdy to bude. Možná v půlce listopadu, možná o měsíc poději...

Každopádně je zřejmé, že Král dostane v přerovském týmu zásadní roli.

Jeho postavení se navíc umocní tím, že Přerov bude nějaký čas postrádat kapitána Jiřího Krisla a dlouhodobě potom dalšího výborného beka Lukáše Formana. Do sobotního zápasu proti Kolínu navíc nenaskočil ani Josef Hrabal.

Trenéři tak vše vsadili na Filipa Krále – na led ho posílali ob střídání. Jeho celkový ice time se i díky prodloužení zastavil na 33 minutách a 48 vteřinách.

Takový prvoligový Ladislav Šmíd.

Co další statistiky? Jak se Král odvděčil trenérům za takovou důvěru?

Získal jednu primární asistenci, v kolonce +/- se dostal na +2. Horší už to bylo s přesilovkami. Král v nich strávil hned sedm minut, Přerov ale ani jednou neskóroval. I v takto improvizované sestavě prostě musí být Hanáci efektivnější. To byl jeden z důvodů, proč doma s Kolínem prohráli 4:5.

Král měl v zápase celkem devět střeleckých pokusů: z toho čtyři střely na bránu, dvě střely mimo a tři střely, které mu zblokoval soupeř.

Sám Král v utkání zastavil dvě střely, často totiž naskakoval i do oslabení (celkem 2 minuty).

A jak to vypadalo v rovnovážném stavu?

Při pohledu na Corsi zjistíme, že když byl Král na ledě, Kolín překvapivě Přerov přestřílel – 24 ku 22 střeleckým pokusům.

Pokud se ale podíváme na poměr šancí, tedy střeleckých pokusů ze slotu, už je to pro Krále daleko příznivější. U šancí je to totiž přesně naopak: s Králem na ledě jich měl Přerov při rovnovážném stavu deset, kdežto soupeř jen šest. 

Co to znamená? Že Král a jeho spoluhráči nepouštěli soupeře do nebezpečných prostor. A to je klíčové. Střely mimo slot mají mizivou úspěšnost.

Když se zmiňujeme o Corsi, je ještě vhodné mrknout se na nasazování do pásem. Z toho jde poznat, kdo má v týmu jakou roli. Jestli ofenzivní, nebo defenzivní.

No ale Král...

Toho na led posílali prostě pořád. Nehledě na to, kde se vhazovalo. Nasazovaní do pásem měl rovnoměrné.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz