Hokej v číslech: Našla Boleslav skrytou hvězdu pro play off?

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

Čekala se vyrovnanější série, ale Mladá Boleslav si s Pardubicemi poradila bez ztráty kytičky. K rychlému postupu poměrem 4:0 na zápasy přispěl pěti góly útočník Jakub Kotala. Našli v něm Středočeši skrytou zbraň do play off?

Čtyřiadvacetiletý Jakub Kotala strávil ještě začátek letošní sezony v Havířově, celkem v Chance lize odehrál jedenáct utkání. Postupně se však usadil v sestavě Mladé Boleslavi, za níž ve 25 zápasech zaznamenal 9 bodů.

K tomuto bodovému zisku se stihl přiblížit už za pouhé čtyři zápasy play off!

Ve čtvrtfinálové sérii proti Pardubicím totiž Kotala bodoval v každém ze čtyř utkání a celkem si připsal šest bodů. Pětkrát skóroval, dvakrát se postaral o vítěznou trefu.

Snová premiéra v play off

Kotala ve svém prvním extraligovém play off září. Ve formaci hraje s dalšími dvěma boleslavskými talenty Adamem Zbořilem a Davidem Šťastným – ti tři byli na ledě u 8 ze 16 gólů Bruslařského klubu proti Dynamu!

Odchovanec Havířova plní ve druhém boleslavském útoku roli střelce. Na kontě má 12 střel na branku a 10 střeleckých pokusů ze slotu, v obou případech je to nejvíce v týmu.

Klíčový v Kotalově hře je fakt, že své střely směřuje z prostoru mezikruží a před brankou. Při hře 5 na 5 tak z tzv. slotu vyslal 6 ze svých 10 střeleckých pokusů, jak vidíte na níže přiložené střelecké mapě.

Mapa střel na branku Jakuba Kotaly ve čtvrtfinále 2021 proti Pardubicím při hře 5 na 5.

Mapa střel na branku Jakuba Kotaly ve čtvrtfinále 2021 proti Pardubicím při hře 5 na 5.

Mladá Boleslav bývá občas označována za černého koně letošních vyřazovacích bojů. Na rozdíl od jiných týmů totiž nemá tolik hvězd s věhlasnými jmény, ale spíše vyváženou sestavu nenápadných hráčů, kteří jsou v pravý čas na pravém místě. Jako Jakub Kotala.

Otázkou zůstává, zda udrží formu i do dalších bojů o Masarykův pohár. Potenciál v něm dřímal už v předchozích ročnících, které strávil v první lize, takže možné to určitě je.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz